Plaza de los Martires Malaga

Home / Malaga blog / Ontdek de verrassingen rondom Plaza de los Martires

 

Malagueños lopen er gewoon doorheen, maar toeristen zie ik nog weleens twijfelen. Gaan we wel of niet door het smalle straatje naast het Carmen Thyssen Museum?

Het is jammer wanneer je voorbij gaat aan dit straatje, want een paar stappen verder kun je een leuk stukje Málaga ontdekken.

 

Calle Martires – bier, delicatessen en boeken

In het betreffende smalle straatje (calle Los Martires) kom je verrassende winkeltjes tegen.

Zoals Cerveza con Arte waar je tussen kunstwerken aan de muur ambachtelijk bier kunt kopen.

Liever iets zonder alcohol? Loop dan eens binnen bij thee- en delicatessenwinkel Tea-ssen. Behalve thee verkopen ze hier ook koffie, chocolade, olijfolie en andere delicatessen.

Libreria Mata heeft een winkel vol met tweedehands- en antieke boeken.

Aan het einde van dit straatje ligt het plein Plaza de los Martires.

 

Sfeer van een dorpsplein

Malaga vakantie - Bruiloft Martires

We houden echt van de sfeer op dit plein, het heeft iets weg heeft van een klein dorpsplein. Net even anders dan de bekende en drukke pleinen Plaza de la Merced en Plaza de la Constitución.

De kerk aan het plein (Iglesia de los Martires) is de moeite waard om even binnen te lopen. Met een beetje geluk zie je hier op zaterdag een kersvers bruidspaar de kerk uitlopen.

Malaga ontbijt - vakantie Malaga

Op het terrasje tegenover de kerk kun je ’s morgens rustig wakker worden met een prima ontbijt. Het terrasje hoort bij het hippe hostel Dulce & Dreams, een leuke en nette uitvalsbasis voor een low budget vakantie.

Naast Dulce & Dreams valt direct de Arabische gevel van de hammam op. De frisgeurende aroma’s die hier naar buiten komen zijn erg verleidelijk. Zelf zijn we erg enthousiast over deze hammam, de baden en massages zijn super ontspannend!

Even verderop zit Pizzeria Arte in Farina. Een verborgen restaurantje in het centrum van Málaga. Bij deze eigenzinnige maar zeer vriendelijke Sicilianen kun je heerlijke verse pizza’s en smaakvolle pastas eten. Het leukste is om op het terrasje te eten, gezellig aan het levendige plein. Op maandag gesloten, overige dagen vanaf 20.30 uur open. Op zaterdag- en zondagmiddag ook open van 13.30 – 16.00 uur.

Op de hoek, tegenover de ingang van de kerk, zit Pastelería Aparicio (calle Comedias). Bij deze oude banketbakkerij (1941) hebben ze heerlijke zoetigheden. Probeer eens een rosco de vino (met wijn) of een palmera (veel chocolade!). Tijdens de Feria, Semana Santa en kerst kun je hier allerlei traditionele lekkernijen kopen.

In de hoek bij de pizzeria loop je via een ander smal straatje het plein weer af.

 

Calle Andréz Pérez – boetiekjes, teteria en restaurants

Malaga vakantie - straatje

In dit straatje aan de andere kant van Plaza de los Martires vindt je leuke boetiekjes met ondermeer (vintage) kleding en antiek.

Voor dat laatste kunnen liefhebbers hun hart ophalen bij antiekwinkel La Casa del Cardenal. Het pand uit de 18e eeuw heeft overigens een zeer fraaie patio.

Malaga vakantie - Casa del Cardinal

Er zijn in dit straat twee restaurants die wat anders serveren dan tapas. Restaurant Casa del Perro heeft verassende gerechten en spannende hapjes. Voor vegetarisch eten ben je bij El Calafate aan het juiste adres.

 

Verrassende locaties voor een drankje

Naast de terrasjes op het plein zijn er in deze omgeving een aantal verrassende locaties om een drankje te drinken.

In de namiddag schenken ze bij teteria El Haren heerlijke thee in Arabische sferen.

Malaga vakantie

Zowel hostel Oasis als hostel Dulce & Dreams hebben beide een dakterras met loungebar. Het dakterras van Oasis is groter en de hele week open. Bij Dulce & Dreams kun je van donderdag tot en met zaterdag in de avonduren op een knus terras loungen. Probeer eens een zoete cider, lekker!

Op beide terrassen heb je een mooi uitzicht over het centrum van Málaga.

Terrase Malaga - reisgids Malaga

Tot slot de onzichtbare patio/ tuin van Casa Invisible. Een soort culturele hangout waar je zo af en toe de meest bijzondere mensen kunt tegenkomen. Desondanks een leuke locatie waar je echt even naar moet zoeken.

Malaga vakantie - Casa Invisible

Mocht je ooit voor een smal straatje in Málaga staan… twijfel niet en laat je verrassen!

Meer pleinen in Málaga 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *