Home / Malaga blog / 10 bekende pleinen in Málaga centrum

 

Historisch Málaga kent vele pleinen en pleintjes. We hebben 10 bekende pleinen en pleintjes in Málaga centrum voor je op een rijtje gezet.

Plaza de la Constitucíon

Plaza de la Constitucion Malaga - Pleinen in Málaga

Gelegen aan het einde van winkelstraat Calle Larios. Geniet vanaf het terras van Café Central van dit mooie plein en ontdek gelijk de verschillende soorten koffie die Málaga kent. Een mooi uitzicht op het plein heb je ook vanaf het kleine balkon bij La Canasta. Prima bakkerij voor een lekker broodje! Voor de bakkerij liggen een aantal plakkaten met voorpagina’s van kranten. Ze zijn allemaal van 7 december 1978, een dag na het historische referendum over de Spaanse grondwet.

Het plein is een centraal punt tijdens traditionele evenementen in Málaga zoals de feria en Semana Santa. Tijdens oud en nieuw komen veel Malagueños hier gezellig samen om het nieuwe jaar in te luiden. Natuurlijk naar Spaans gebruik met cava en twaalf druiven!

Meer over Plaza de la Constitución

 

Plaza de la Merced

Plaza de la Merced Malaga - Pleinen in Málaga

Bekend vanwege het geboortehuis- en het beeld van Picasso. Geliefd plein bij de Málagueños die tijdens zwoele zomeravonden of op zonnige winterdagen hier graag komen. Ze maken een praatje met buurtbewoners en ondertussen spelen de kinderen rondom de obelisk.

Op de terrassen voor de statige panden kun je de hele dag van de zon genieten. Probeer voor de lunch eens een menu del dia bij La Plaza. Authentieke tapas kun je eten bij Cortijo de Pepe aan de overkant (straatkant).

Meer over Plaza de la Merced

 

Plaza del Obispo

Plaza del Obispo Malaga

Het ‘plein van de bisschop’ ligt direct voor de kathedraal. De voorgevel van de kathedraal, de gevel van Palacio Episcopal en het fontein zorgen voor een mooi plaatje.

Op het plein zijn een aantal terrassen die wat ons betreft behoorlijk toeristisch zijn. Malagueños zie je hier dan ook niet zo snel wat nuttigen. Ontdek ook de authentieke smalle straatjes met kleine winkeltjes en barretjes achter het bisschoppelijk paleis.

 

Plaza de la Marina

Plaza de la Marina Malaga - Pleinen in Malaga

Gelegen tussen het oude centrum, de haven en het park. Behalve een fontein en een parkeergarage, kun je hier ook het toeristenbureau van Málaga vinden. Er worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd.

Het plein is, voorafgaand aan een avondje shoppen of stappen, geliefd als verzamelpunt. Skaters komen hier graag vanwege de schuine elementen op het plein. Achter het toeristenbureau (Calle Vendeja) is het mogelijk om fietsen te huren.

Ontdek twee bekende beelden op het plein. Aan de kant van de stad ‘zit’ sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hij bezocht Málaga in 1862 en was erg opgetogen over deze stad. Aan de havenkant staat het beeld van ‘El Cenachero’. Eén van de symbolen van Málaga. Het is een visverkoper zoals deze vroeger door de straten van Málaga liep.

 

Plaza de los Martires

Plaza de los Martires Malaga

Een knus pleintje rondom de kerk Iglesia de los Martires. Op zaterdagen is dit één van de plaatsen om een Spaanse bruiloft te spotten. Mooi geklede gasten verzamelen zich op het plein in afwachting van het bruidspaar. Er zijn een aantal leuke restaurantjes. Het kleine Arte in Farina voor de Italiaanse keuken en voor vegetarisch eten is El Calafate een aanrader.

Aan dit plein bevindt zich ook de hammam van Málaga. Hier kun je heerlijk relaxen in de Arabische baden en genieten van een traditionele massage. Loop ook eens de kleine straatjes in rondom het plein of bezoek het Carmen Thyssen Museum om de hoek (Calle Compañia).

Meer over Plaza de los Martires

 

Plaza de Uncibay

Plaza de Uncibay Malaga - Pleinen in Malaga

Vergeet het lelijke kantoorpand dat afbreuk doet aan dit verder gezellige plein. Ontdek juist de authentieke gevels aan de andere kant. Laat ook de moderne sushi-bar, de afhaalpizza en shoarmazaak links liggen en kies voor de echte Spaanse koffiebars en tapasrestaurants. Proef de belegde canapés bij cerveceria Los Gatos of neem een hapje en een drankje bij Madeinterranea.

Vanwege de schaduw is het vooral in de zomer erg aangenaam op Plaza Uncibay. Rond 17:00 uur komen veel (oudere) buurtbewoners naar het terras van cafetería Doña Mariquita voor een bakje koffie en een praatje. De koffie, traditioneel uit een glas, smaakt hier prima! De omgeving rondom het plein staat, met verschillende clubs en discotheken, bekend als het uitgaansgebied van Málaga.

 

Plaza de Félix Sáenz

Plaza Felix Saenz Malaga

Ondermeer de straten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar komen samen op dit plein. Vooral Puerta del Mar spreekt tot de verbeelding met de prachtige metershoge palmen. De modeketen H&M is gevestigd in de oude pakhuizen van Félix Sáenz uit 1914. De stijl van de prachtige gevels zijn een mix van mediterraans modernisme en neo-barok.

Het kunstwerk de ‘gouden vogelkooi’ (2000) is een creatie van de Catalaanse kunstenaar Jaume Plensa. Wil je de typische churros con chocolate proeven? Probeer ze om de hoek bij de authentieke koffie- en churrosbar Casa Aranda (richting de palmen recht het straatje in), een begrip in Málaga!

 

Plaza de las Flores

Plaza de las Flores Malaga

Verscholen achter de winkelstraten Larios en Calle Nueva. Rondom het rechthoekige plein zijn diverse (tapas) barretjes te vinden. Sinaasappelbomen zorgen voor de aankleding. In december is het plein, net als de rest van de stad, gezellig aangekleed met kerstverlichting.

Er zijn regelmatig concerten van koren of fanfares op het plein. Tijdens de feria staat hier een klein podium met bandjes die hippe popmuziek spelen. Verder een goed plein om tijdens het winkelen in alle rust even wat te drinken. De winkelstraten zijn hier nooit ver weg.

 

Plaza del Carbón & Plaza del Siglo

Plaza del Carbon

Het ‘plein van de steenkool’ is in feite maar een klein hoekje van het plein waar de straten Granada, Sánchez Pastor en Calderería samenkomen. Een bekend plein in Malaga met veel historie. De naam komt voort uit de steenkoolketels die hier in een ver verleden hebben gestaan.

Kijk vanaf het plein Calle Granada in en geniet van de mooie gekleurde gevels met kenmerkende rondingen. Vanaf hier kom je direct op Plaza del Siglo waar het kunstwerk Panta Rei (alles vloeit in het Grieks) van kunstenaar Blanco Muñoz staat. De 7 poten stellen de straten voor die hier samenkomen en als het ware uitvloeien in de zee.

 

Plaza Jerónimo Cuervo

Teatro Cervantes Malaga

Gelegen voor het klassieke en schitterende Teatro Cervantes. Indien mogelijk, neem een kijkje achter de deuren van dit theater. Vooral het plafond is een kunstwerk! Geniet lekker ongedwongen van een koffie of wat fris op het terras van Bar Cervantes. In de avonduren kun je tijdens het diner bij Vino Mio een flamencoshow meemaken.

Tijdens het filmfestival van Málaga lopen hier veel bekende (Spaanse) filmsterren over de rode loper.

 

Ontdek de pleinen met stadskaart en stadswandeling Málaga

Tip! Alle hierboven beschreven pleinen kun je makkelijk terug vinden op onze  plattegrond van Málaga. Op deze kaart staat ook een mooie stadswandeling.

 

Fotos: ©Beleef Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *