Malaga april - wat te doen?
 

Hoe is Málaga in april en wat is er te doen? Op deze pagina ontdek je alle informatie over de maand april in Málaga. Zoals het weer, leuke dingen om te doen en evenementen.

TIP! Ga voorbereid naar Málaga
>>> bestel nu je Málaga Reisgids

 

Meest recente update: april 2023

Málaga in april

Dit jaar valt de Semana Santa in de eerste week van april. Hierdoor zie je aan het begin van de maand al veel toeristen in de stad. Van 2 – 9 april kan je grote drukte in Málaga verwachten. Na de Semana Santa zal de rust qua toeristen weer even terugkeren tot aan de meivakanties.

Feestdagen: Spanjaarden hebben een vrije dag op Witte donderdag en Goede vrijdag.

 

Hoe is het weer in Málaga in april?

Malaga in april is meestal een voorzichtige opmaat naar het warme voorjaar. Je kan heerlijk genieten van de zon, maar april kan ook wisselvallig zijn. Deze maand blijft lastig voorspelbaar.

In Spanje kennen ze een uitdrukking die lijkt op het Nederlandse ‘april doet wat hij wil’. Ze zeggen ‘Abril aguas mil’. De vertaling is  ‘april duizendmaal water’. Het lijkt als uitdrukking ook op het Vlaamse ‘maartse buien en aprilse grillen’.

De temperatuur loopt in deze maand verder op, maar het is nog niet te warm. Het blijft langer licht langer waardoor je ook in de avonduren bezienswaardigheden kan bezoeken.

De thermometer weet met gemak de 20 graden te bereiken. Statistisch gezien zijn er 4 á 5 dagen mogelijk waarop een voorjaarsbui kan vallen. Onze eigen ervaring is dat vooral in het tweede deel van april het weer meer stabiel wordt.

 

Malaga reigids

In april naar Málaga? Blijf op de hoogte van actuele tips

Deze pagina krijgt regelmatig een update. Zo weet je precies wat er te doen tijdens je vakantie in Málaga.

> Laatste update: 16/03/2023

 

Wat is er te doen in Malaga in april?

We hebben de leukste dingen om te doen in april voor je geselecteerd. Ontdek hieronder alle evenementen en activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

 

Evenementen in Malaga in april

Welke evenementen en activiteiten kun je in april verwachten in Málaga?

Semana Santa in Málaga | zondag 2 april –  zondag 9 april 2023

Let op! In 2024 is de Semana Santa van 24 maart – 31 maart

Semana Santa programma

Processies in Málaga, het mag weer! Dus ook tijdens de meest bijzondere week van het jaar in Málaga, de Semana Santa. Tijdens de Goede Week voor Pasen trekken er dagelijks grote processies door de straten van Málaga centrum. Dit gaat door tot in de nachtelijke uren. Bijzonder om mee te maken.

Ben jij erbij? Download hier het programma met processie routes

Bekijk alles over deze bijzondere week in Málaga: Informatie en programma Semana Santa Málaga

 

Kite fest Málaga | 29 en 30 april

Voor de eerste keer in Málaga, het internationale Kite Fest. De stranden van El Palo en Pedregalejo in Malaga zijn twee dagen lang bezet door internationale vliegerpiloten.

Naast exposities, wedstrijden en recreatieve activiteiten met vliegers zijn er ook workshop. Tijdens de workshops kun je leren vliegeren of leren hoe je een goede vlieger maakt.

Wanneer: 29 en 30 april (programma nog niet bekend)

Waar: op de stranden van Pedregalejo en El Palo

 

Welke activiteiten in Málaga in april?

Ontdek verschillende activiteiten in april die leuk zijn om te doen.

Aanrader! Fietstour Málaga met Nederlandse gids

Fietsen Malaga

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Bezoek je Málaga voor de eerste keer? Ga dan mee met de fietstocht door Málaga.

Een Nederlandse gids laat je de hoogtepunten én verborgen parels van de stad zien. Dagelijks organiseren we 2 rondleidingen. Eén in de ochtend en één in de middag.

Tip! Reserveer je fiets op tijd. Per tour is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (vol=vol)

De Málaga fietstour is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>
Beleef het mooiste van de stad Málaga

 

Klassieke muziek in Málaga

 • Lunchconcert Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Lunchconcert: ‘España y Francia’ Celebración Picasso 1973-2023

Duo op fluit en harp
Fluit: Jorge Francés
Harp: Miguel Ángel Sánchez Miranda

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de in Málaga geboren kunstenaar Picasso is overleden. Dit concert staat in het teken van de Spaanse kunstenaar die in zowel Spanje als Frankrijk woonde. Het thema is dan ook ‘España y Francia’. Het concert vindt plaats in de mooie patio van Museo de Málaga. De toegang is gratis. Zorg dat je op tijd bent voor een zitplaats (11.00 uur of eerder).

• Wanneer: zondag 16 april om 12.00 uur
• Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

 

Altijd gezellig! Straatmarkten in Málaga centrum

Hieronder vind je verschillende straatmarken in Málaga centrum. Deze markten zijn meestal op zaterdag en/of zondag. Je vindt hier vooral veel creatieve en handgemaakte producten.

Mercado de Primavera

Tot 11 juni 2023 vind je in de haven van Málaga een voorjaarsmarkt. De kramen verkopen veel verschillende producten. Zoals kleding, handgemaakte sieraden en  ambachtelijke lokale specialiteiten.

Wanneer: deze markt is dagelijks open van 10.00 – 22.00 uur (tot 11 juni)

Waar: Muelle Uno (haven Málaga)

 

Mercado Artesanal de la Merced

Markt Plaza de la Merced

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Meestal de eerste zondag van de maand. In verband met de Semana Santa verwachten we een andere datum.

Wanneer: definitieve datum nog niet bekend, van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Plaza de la Merced

 

SOHO Mercado Urbano

Straatmarkt Malaga

Craft-/ creatieve markt in de wijk SoHo Málaga. Meestal de 4e zondag van de maand.

Wanneer: zondag 23 april van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Zoco markt Muelle Uno

Meestal de eerste 3 zondagen van de maand. Deze maand staat de markt er zelfs 5 keer.

Wanneer: 2, 7, 9, 16 en 23 april van 11.00 uur tot 19.00 uur

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

Tijdelijke exposities in april in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

 

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

2020 – 2023: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

 

Centro Cultural Unicaja Málaga (Palacio Episcopal)

tot 6 september 2023: Mr Günter, The Cat Show – Javier Calleja

Javier Calleja (1971) is internationaal inmiddels één van de bekendste hedendaagse kunstenaars uit Spanje. In zijn geboortestad hij nu zijn ambitieuze expositie tot nu toe. Zijn vrolijke werken zijn zo populair dat hij de vraag niet kan bijhouden.

Vooral in Azië is zijn werk ongekend populair. Ook veel bekende merken werken graag samen met Javier Calleja. Zijn expositie bestaat uit maar liefst 209 werken. Zoals tekeningen, sculpturen en kunstspeelgoed.

Deze expositie is ook zeer leuk om te bezoeken met kinderen!

Centro Cultural Unicaja is geopend van maandag tm. zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 19.00
Op zondagen en tijdens festiviteiten van 10.00 – 16.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Entree: € 3,-

Dit museum vind je schuin tegenover de Kathedraal (Plaza del Obispo).

Meer over deze expositie (Spaans) >>>

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 11 juni 2023: Street Life, Lisette Model en Helen Levitt20 foto’s gemaakt in New York in de jaren 40 door de kunstenaars Lisette Model en Helen Levitt
 • tot 10 september 2023: Buenos Aires Fever


  De expositie ‘Buenos Aires Fever’ laat meer dan 100 foto’s uit de jaren 30 zien van Hoarcio Coppola en fotomontages van zijn vrouw, Grete Stern.
 • tot 11 juni: Painting Itself
  Abstracte kunst van de Spaanse kunstenaar Luis Feito.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zie je geen kunstwerken meer die zijn uitgeleend door het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars blijft het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • tot 5 juni 2023 – Russische kunst door Engelse ogen

Deze expositie bevat werken van Russische kunstenaars als Venetsianov, Kandinsky en Goncharova uit de privécollectie van Jenny Green. Ze bezit één van de grootste collecties schilderijen en schetsen uit de 19e en 20e eeuw.

 • tot 23 april 2023 – Sputnik: De Odyssee van de Soyuz 2

Een expositie met objecten, foto’s en documenten die de reis van de Sovjet-astronaut Ivan Istochnikov en zijn hond Kloka naar de ruimte in 1968 laten zien. Beiden zijn verdwenen in de ruimte, maar tot de val van het communisme was de bewering va de Sovjetautoriteiten dat de raket onbemand was.

 • tot 5 juni 2023 – For Sale

Een installatie gemaakt door de Oekraïense kunstenaars Ilya and Emilia Kabakov

 • tot 5 juni 2023 – Afwezig

Een fototentoonstelling van de bekroonde Spaanse fotograaf Jose Manuel Ballester. Zijn werken reflecteren op scènes zonder mensen en de afwezigheid van Russische kunst in het museum.

Dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 tot 20.00 uur. Permanente tentoonstelling € 6, tijdelijke tentoonstellingen € 4, combiticket € 8. Gratis op zondag na 17.00 uur.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 21 mei 2023: Friedrich KunathMalaga museum expositieEen debuut in Spanje voor de Duitse kunstenaar Friedrich Kunath die in Los Angeles woont. De exposities met de naam ‘There Must Be A Spanish Word For This Feeling’ laat 20 schilderijen van deze kunstenaar zien.

 

 • tot 30 april 2023: Golden HoursGolden Hours is een video van 11 minuten van de Mexicaanse maker Gonzalo Lebrija.

 

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

 • vaste collectie tot eind oktober 2023 : ‘Un tiempo propio’

Onder de naam ‘Je eigen tijd’ is een collectie samengesteld die is verdeeld over 6 tijd thema’s. Vrije tijd, vakantie tijd, innerlijke tijd, tussen tijd, introspectieve tijd en confrontatie tijd.

‘Un tiempo propio’ laat werk zien van kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden. Het is een uitnodiging om na te denken over de verschillende tijden. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s en constructies. Je ziet werk van kunstenaars als Picasso, Matisse, Accardi, Léger en Zangewa.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 5 mei 2023: Women, a Century of Change

  De expositie Women, a Century of Change toont de beste foto’s van vrouwen uit de archieven van National Geographic in de afgelopen 130 jaar.Open dinsdag – zondag van 11.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.30 uur.

Musea, onze aanraders voor april

Zoals je hierboven ziet is er volop kunst te zien in Málaga. Daarnaast zijn er nog musea die we ook zeker kunnen aanraden. In het oude douanegebouw vind je Museo de Málaga. Een museum dat zeker de moeite waard is in een prachtig gebouw. Een overwacht leuk museum (ook voor kinderen) is het automuseum van Málaga. Dit museum vind je aan de rand van Málaga centrum in de oude tabaksfabriek.

Malaga reigids

 

 

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram