Malaga Maart wat te doen
 

Een stedentrip Malaga in maart? Goed idee 🙂 Maart in Málaga is ideaal als je wilt genieten van de voorjaarszon. Nog niet te warm, maar wel aangenaam. Buiten het weer zijn er meer redenen om Málaga deze maand te bezoeken.

Alle informatie, zoals het weer en leuke dingen om te doen vind hieronder.

TIP! Ga voorbereid naar Málaga, bestel nu je Beleef Málaga reisgids

 

Laatste update: maart 2023

Málaga in maart

Zoals gezegd Málaga in maart is ideaal voor mensen die in het vroege voorjaar op vakantie willen. Over het algemeen is dit een rustige periode. Het toeristenseizoen komt langzaam op gang, maar het is nog niet druk.

Het toeristenseizoen begint pas echt vanaf de bekende Semana Santa in Málaga in de week voor Pasen die dit jaar in april valt.

 

Hoe is het weer in Málaga in maart?

Het klimaat in maart is aangenaam. Gemiddeld ligt de temperatuur maar net onder de 20 graden. Met weinig/ gunstige wind loopt dit op naar hogere temperaturen. In de avonduren kan de temperatuur nog wel zakken. Met zo’n 10 graden is het slim om een trui om jas mee te nemen voor de late uren.

Het zeewater is met gemiddeld 15 graden misschien nog iets te koud om te zwemmen 😉

 

Malaga reigids

In maart naar Málaga? Blijf op de hoogte van actuele tips

Deze pagina krijgt regelmatig een update. Zo weet je precies wat er te doen tijdens je vakantie in Málaga.

≥≥ Laatste update: 02/03/2023

 

Wat is er te doen in Malaga in maart?

We hebben de leukste dingen om te doen in maart voor je geselecteerd. Ontdek hieronder alle evenementen en activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van actuele tips? Volg Beleef Málaga op Facebook.

 

Fietsen Malaga tour

 

Evenementen in Malaga in maart

Hieronder vind je een selectie van evenementen die je in maart in Málaga kan verwachten.

Filmfestival Málaga – 10 – 19 maart 2023

Filmfestival Malaga

Tussen 10 en 19 maart is Málaga het centrum van de Spaanse film. Dit is alweer de 26e editie van het filmfestival in Málaga. Het festival staat hoog aangeschreven. Jaarlijks komen er veel celebraties uit de Spaanstalige filmwereld naar Málaga voor dit evenement. Rondom de uitreikingen van prijzen zijn er verschillende activiteiten.

Meer over het filmfestival in Málaga

 

Wat te doen in Málaga in maart?

Leuke dingen om te doen in Málaga in maart. Hieronder vind je verschillende activiteiten die leuk zijn om te doen deze maand.

Straatmarkten

Hieronder vind je verschillende straatmarken in Málaga centrum. Deze markten zijn meestal op zaterdag en/of zondag. Je vindt hier vooral veel creatieve en handgemaakte producten.

Mercado Artesanal de la Merced

Markt Plaza de la Merced

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Iedere eerste zondag van de maand.

Wanneer: zondag 5 maart van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Plaza de la Merced – Málaga centrum

 

SOHO Mercado Urbano

Straatmarkt Soho Malaga

In de hippe wijk Soho Málaga vind je ook deze maand weer een gezellige markt.

Wanneer: op zondag 26 maart van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Mercado Carnaval in de haven

Mercado Carnaval Malaga

In de sfeer van carnaval vind je tot 19 maart een markt in de hoek van de haven (Plaza Principal). Dit is vlakbij de gekleurde kubus van Museum Centre Pompidou.

Wanneer: dagelijks van 10.00 – 22.00 uur

 

Zoco markt Muelle Uno

3 zondagen per maand van 11.00 – 18.00 uur (datums volgen)

Wanneer: zondag 5, 12 en 19 maart van 11.00 uur tot 19.00 uur

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

Aanrader! Ontdek Málaga op de fiets

Fietsen Malaga activiteiten

Dagelijkse fietstour

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Bezoek je Málaga voor de eerste keer? Ga dan mee met de fietstocht door Málaga. Een Nederlandse gids laat je de hoogtepunten én de verborgen parels van de stad zien. Deze maand organiseren we deze populaire stadstour dagelijks. Eén keer in de ochtend en één keer in de middag.

Tip! Reserveer je fiets op tijd. Per tour is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (vol=vol)

De Málaga fietstocht is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>
Beleef het mooiste van de stad Málaga

Meer leuke dingen om te doen in Málaga

 

Klassieke muziek in Málaga

 • Lunchconcert Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Lunchconcert: Maestro Iribarren kwintet
Het Maestro Iribarren kwintet – speelt kamermuziek in de mooie patio van Museo de Málaga. De toegang is gratis. Zorg dat je op tijd bent voor een zitplaats (11.00 uur of eerder).

• Wanneer: zondag 12 maart om 12.00 uur
• Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

 

Tijdelijke exposities in maart in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

 

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

2020 – 2023: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 5 maart 2023: Meesterwerken in de Belgische kunst

In deze expositie staat de ontwikkeling van de Belgische kunst van eind 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw centraal. Deze expositie is een samenwerking met Musée d’Ixelles (Bruselas) met ondermeer werk van René Magritte.

 • van 7 maart tot 11 juni 2023: Street Life, Lisette Model en Helen Levitt20 foto’s gemaakt in New York in de jaren 40 door de kunstenaars Lisette Model en Helen Levitt
 • van 28 maart tot 10 september 2023: Buenos Aires Fever


  De expositie ‘Buenos Aires Fever’ laat meer dan 100 foto’s uit de jaren 30 zien van Hoarcio Coppola en fotomontages van zijn vrouw, Grete Stern.
 • van 16 maart tot 11 juni: Painting ItselfAbstracte kunst van de Spaanse kunstenaar Luis Feito.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zie je geen kunstwerken meer die zijn uitgeleend door het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars blijft het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • tot 5 juni 2023 – Russische kunst door Engelse ogen

Deze expositie bevat werken van Russische kunstenaars als Venetsianov, Kandinsky en Goncharova uit de privécollectie van Jenny Green. Ze bezit één van de grootste collecties schilderijen en schetsen uit de 19e en 20e eeuw.

 • tot 23 april 2023 – Sputnik: De Odyssee van de Soyuz 2

Een expositie met objecten, foto’s en documenten die de reis van de Sovjet-astronaut Ivan Istochnikov en zijn hond Kloka naar de ruimte in 1968 laten zien. Beiden zijn verdwenen in de ruimte, maar tot de val van het communisme was de bewering va de Sovjetautoriteiten dat de raket onbemand was.

 • tot 5 juni 2023 – For Sale

Een installatie gemaakt door de Oekraïense kunstenaars Ilya and Emilia Kabakov

 • tot 5 juni 2023 – Afwezig

Een fototentoonstelling van de bekroonde Spaanse fotograaf Jose Manuel Ballester. Zijn werken reflecteren op scènes zonder mensen en de afwezigheid van Russische kunst in het museum.

Dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 tot 20.00 uur. Permanente tentoonstelling € 6, tijdelijke tentoonstellingen € 4, combiticket € 8. Gratis op zondag na 17.00 uur.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 5 maart 2023: Dominance and Dream

  Een retrospectief van de in Valencia geboren kunstenaar Miquel Navarro. De expositie laat bijna 40 van zijn werken zien. Waaronder sculpturen, aquarellen en schetsen.

 

 • tot 21 mei 2023: Friedrich KunathMalaga museum expositieEen debuut in Spanje voor de Duitse kunstenaar Friedrich Kunath die in Los Angeles woont. De exposities met de naam ‘There Must Be A Spanish Word For This Feeling’ laat 20 schilderijen van deze kunstenaar zien.

 

 • tot 30 april 2023: Golden HoursGolden Hours is een video van 11 minuten van de Mexicaanse maker Gonzalo Lebrija.

 

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

 • vaste collectie tot eind oktober 2023 : ‘Un tiempo propio’

Onder de naam ‘Je eigen tijd’ is een collectie samengesteld die is verdeeld over 6 tijd thema’s. Vrije tijd, vakantie tijd, innerlijke tijd, tussen tijd, introspectieve tijd en confrontatie tijd.

‘Un tiempo propio’ laat werk zien van kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden. Het is een uitnodiging om na te denken over de verschillende tijden. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s en constructies. Je ziet werk van kunstenaars als Picasso, Matisse, Accardi, Léger en Zangewa.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 5 mei 2023: Women, a Century of Change

  De expositie Women, a Century of Change toont de beste foto’s van vrouwen uit de archieven van National Geographic in de afgelopen 130 jaar.

Open dinsdag – zondag van 11.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.30 uur.

Musea, onze aanraders in maart

Zoals je hierboven ziet is er volop kunst te zien in Málaga. Daarnaast zijn er nog musea die we ook zeker kunnen aanraden. Een leuke verrassing is het automuseum van Málaga of het het museum van Jorge Rando (kunstenaar uit Málaga).

 

Liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga op Instagram

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *