Malaga november
 

Malaga in november

Op vakantie naar Málaga in november? Ontdek op deze pagina de leukste activiteiten in de maand november in Málaga.

Ook lees je over het weer in november, gezellige markten, evenementen en exposities.

Kijk snel verder en doe zo inspiratie op voor je verblijf!

Recente update: 2 november 2023

TIP!
Beleef het beste van Málaga. Neem je reisgids mee 

 

Hoe is Malaga in november?

In de maand november is het qua bezoekers meestal wat rustiger in Málaga. Het herfstseizoen is begonnen maar de temperaturen zijn nog altijd aangenaam. Málaga maakt zich op voor de feestdagen. Eind november gaat de feestverlichting weer aan. In de tussentijd is er nog van alles te doen.

In november op vakantie naar Málaga is geen gek idee. In deze tijd van het jaar beleef je het pure Málaga. Minder toeristen, meer ruimte, aangenaam herfstweer en volop leuke activiteiten.

 

Feestdagen in november:

 • 1 november | Allerheiligen (Dia de todos los Santos)
  Bedrijven en kleine winkels zijn meestal gesloten. Bars en restaurant zijn gewoon open.
  Bekijk alle feestdagen in Málaga

 

Wat is de weersverwachting voor Málaga in november?

De temperatuur daalt een beetje in november. Ten opzichte van Nederland en België is het nog steeds zeer aangenaam. In deze tijd van het jaar is het gemiddeld 18 tot 20 graden. Hogere temperaturen zijn zeker mogelijk. Het aantal regendagen ligt gemiddeld op 5. Ook dit kan veel positiever uitvallen. Niet slecht toch voor de herfst?

 

Evenementen november in Málaga

Jazz Festival Málaga | 3 – 12 november

Het Málaga Jazz Festival is een jaarlijks hoogtepunt op de evenementenkalender. Dit jaar voor de 37e keer!
De meeste optredens tijdens het jazz festival vinden plaats in Teatro de Cervantes.

Bekijk hier het programma

 

Ontsteking Kerstverlichting Málaga | Vrijdag 24 november

kerstverlichting Malaga

Op vrijdag 24 november 2023 gaat de kerstverlichting in Málaga weer aan. De lampjes gaan deze avond om 18.30 uur voor de eerste keer aan. Daarna branden ze iedere avond tot en met Driekoningen (6 januari). Dagelijks vanaf 18.30 uur. Op weekdagen tot 00.00 uur en in het weekend en de avonden voor feestdagen tot 02.00 uur.

Nog niet alle details zijn bekend, maar ook dit jaar is er een lichtshow met muziek.

 

Tennis: Davis Cup finale Málaga 2023 | 21 – 26 november

Davis cup tennis Malaga

Het grootste internationaal landenteamtoernooi voor heren enkel- en dubbelspel tennis vindt dit jaar plaats in Malaga. In het Martin Carpena stadion zijn eerst op 21, 22 en 23 november de kwartfinales (Canada – Finland – Tsjechië – Australië – Nederland – Italië – Groot Brittanië – Servië). De halve finales vinden plaats op 24 en 25 november. Op zondag 26 november is de finale van het Davis Cup toernooi in Málaga.

Kijk hier naar beschikbaarheid tickets Davis Cup Málaga >>

 

Leuk om te doen in Málaga in november

Ambachtelijke- en hippe markten in Málaga

 • Herfstmarkt in de haven van Málaga – dagelijks tot 12 november

Herfst markt in Malaga

Deze herfst staat er dagelijks een markt in de hoek van de haven, vlakbij de glazen kubus van Centre Pompidou Málaga.

Wanneer: van 29 september tot 12 november – van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Muelle Uno Málaga (haven Málaga)

 

Straatmarkt Malaga

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Iedere eerste zondag van de maand (rondom feestdagen en festiviteiten kan dit afwijken)

Wanneer: zondag 5 november van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Plaza de la Merced

 

De eerste 3 zondagen van de maand van 11.00 – 18.00 uur

Wanneer: zondag  5, 12 en 19 november

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

 • Mercadillo del Ingles – zaterdag 11 november 

Op zaterdag 11 november 2023 vindt op de Engelse begraafplaats in Malaga een traditionele Engelse markt plaats. Sowieso een bijzondere plek om eens te bezoeken (zie ook de route in de Málaga reisgids)

Ontdek op deze markt authentieke schatten op het gebied van vintage decoratie, ambachten, keramiek, boeken…

Wanneer: zaterdag 11 november van 11.30 tot 19.00 uur

Waar: Engelse begraafplaats Málaga >>

 

Wanneer: zondag 26 november van 11.00 tot 19.00 uur

Waar: In de wijk Soho – calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Aanrader! Beleef Málaga op de fiets

Fietsen Malaga

Ontdek de hoogtepunten van Málaga op de fiets

Fietsen in de herfst gaat in eigen land vaak gepaard met regen en wind. In Málaga is de kans groot dat je heerlijk kan fietsen onder de zon.

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Bezoek je Málaga voor de eerste keer? Ga dan mee met de fietstocht door Málaga. Een Nederlandse gids laat je de hoogtepunten én de verborgen parels van de stad zien. In november organiseren we deze populaire stadsstour dagelijks.

Reserveer je fiets wel op tijd. We houden een maximaal aantal deelnemers per tour aan (vol=vol).

De Málaga fietstocht is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>
Beleef het beste van de stad

Ook leuk om te doen in Málaga

 

Klassieke concerten in de musea van Málaga

Ben je liefhebber van klassieke muziek? In Málaga kun je regelmatig genieten van concerten.

 • Blazersensemble: Franse muziek uit de 19e eeuw

Door: Ensemble de Vientos de la Málaga Camerata Musique a vents

Met werken van: Charles Gounod en Émile Bernard

• Wanneer: zondag 14 januari om 12.00 uur
• Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

De toegang is gratis. Ga op tijd wanneer je zeker wilt zijn van een zitplaats.

 

Wat te doen in Málaga in november – Exposities

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

 • tot 4 februari 2024: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

 • tot 31 maart 2024: De Echo van Picasso

Picasso museum

Dit is de tweede grote expositie in het Picasso museum dit jaar ter ere van de 50e verjaardag van Picasso’s dood. ‘De echo van Picasso’ onderzoekt de grote invloed die de kunstenaar heeft gehad op andere makers. Zowel zijn tijdgenoten als hedendaagse kunstenaars.

De expositie laat werk zien van 30 kunstenaars. Allemaal beïnvloed door een bepaald aspect van Picasso’s creativiteit. De collectie omvat schilderijen, sculpturen en objecten die binnen het concept van Picasso’s werk passen.

 

 • tot 4 februari 2024: De vele gezichten van Picasso

De expositie ‘De vele gezichten van Picasso’ geeft een goed beeld van zijn late werken. De hoofdlijn in deze expositie is de weergave van het menselijke gezicht in het laatste deel van Picasso’s  leven. Veel van deze werken waren destijds controversieel, maar inmiddels staat het hoog aangeschreven.

 

Palacio Solecio Hotel

 • tot juni 2024: kleine foto expositie Picasso

Hoewel geen museum, toch de moeite van het vermelden waard. In het prachtige Solecio Hotel in calle Granada is een expositie van 8 foto’s van Picasso. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Juan Gyenes en zijn te bewonderen in de lobby. Deze expositie maakt deel uit van het eerbetoon van de stad Málaga 50 jaar na het overlijden van Picasso. Je kan de expositie gratis bezoeken tot juni 2024.

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 10 december: Rafael Canogar

Rafael in één van de grootste vertegenwoordigers van de Spaanse abstracte kunst. De expositie in het Carmen Thyssen museum laat tien van zijn grootste schilderijen zien. De werken van Canogar zijn gericht op structuur en bijna architectonisch van vorm.

 • tot 18 februari 2024: Fieramente Humanos

De expositie ‘Fiercely Human’ laat Spaanse kunst uit de 17e eeuw zien. Deze expositie bestaat uit werken van Spaanse heiligenschilders. Dramatische beelden die werden ontworpen om mensen aan te trekken tot religie.

 

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zijn geen kunstwerken meer te zien van het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars is het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • Zijn tijd vooruit: Het avontuur van een verzamelaar

Een nieuwe expositie voor dit museum. Uit de enorme collectie van José María Castañé zie je tientallen kunstwerken. Verdeeld over vier secties zie je het werk van Russische kunstenaars en sleutelfiguren uit de 20e-eeuwse kunst. Met werken van ondermeer Paul Delvaux, David Hockney, Eduardo Arroyo en Diego Rivera.

 • tot 21 januari 2024 – Gekruisde blikken

Een confrontatie met de ‘beelden’ van twee kunstenaars die, door middel van het fotografische beeld, hun eigen visie bouwen op ruimtes met een bijzondere geografische, stedelijke en sociale spanning. Een expositie met beelden van Elena Anosova (Rusland, 1983)  en Javier Arboledas (Spanje, 1974).

 

 • tot 21 januari 2024 – Thinking in loop (Pensando en buclo)

Drie videos over iconoclasme (beeldenstorm), ritueel en onsterfelijkheid van de Duitse kunstenaar Boris Groys, die vele jaren in Rusland heeft doorgebracht.

In ‘Thinking in a Loop’ toont Boris Groys zich niet alleen als de scherpe filosoof, kunstcriticus en mediatheoreticus die hij is.  Hij zet op intelligente wijze de ambivalente rituelen van woorden en beelden die onze cultuur vormen in scène.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 26 november 2023: For Future Purposes 

De kunstenaar Atanda Quadri Adebayo laat het Nigeriaanse dagelijkse leven en de cultuur tot leven komen in schilderijen en sculpturen.

 • tot 3 december 2023: Ik ben mijn eigen landschap

Soy mi propio paisaje (Ik ben mijn eigen landschap) is een expositie met werk van de Duits-Braziliaanse kunstenaar Janaina Tschäpe. Een grote expositie met ruim 100 werken bestaande uit schilderijen, tekeningen en foto’s. In haar werk laat de kunstenaar het echte met het onwerkelijke samenvloeien tegen een achtergrond van de natuur en natuurverschijnselen.

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

Op dit moment is er een ombouw van de vaste collectie. Ondertussen zijn er andere tijdelijke exposities te zien.

 • tot 25 februari 2024: Ettore Sottsass – Magische gedachte

Ontwerper, architect, schrijver, dichter Ettore Sottsass (Innsbruck, Oostenrijk, 1917 – Milaan, 2007) is één van de belangrijkste makers van de 20e eeuw. Gedurende zijn hele leven is Sottsass nooit gestopt met het benadrukken van de emotionele dimensie van design. Voorbij het rationalisme en het functionaliteitisme. Als architect beschouwde hij design ook als een ander aspect van de architectuur.

De expositie begint in de jaren veertig, met de eerste creatieve stappen van Ettore Sottsass en komt in de jaren tachtig tot een hoogtepunt in de Memphis Groep.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 28 januari 2024: Victus et amictus

Victus et amictus toont werk van de Mallorcaanse kunstenaar Ela Fidalgo. Deze bekroonde modeontwerpster heeft onlangs haar aandacht op de schilderkunst gericht. De invloed van mode zie je duidelijk in haar werken terug met de combinaties van stoffen, oliën en krijt.

De toegang is gratis. Open van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur.

La Térmica vind je aan de westelijke kant van het centrum. Je kan dit lopen vanuit de stad, maar op de fiets is het ook leuk om te doen. Loop of fiets vanaf de haven naar het westen en ongeveer 0,5 km na de lange schoorsteen zie je aan de rechterkant een modern glazen gebouw. Hierachter ligt La Térmica. Ook bereikbaar per bus 7 vanaf de Alameda Principal (zuidkant; stap uit bij de halte Santa Paula en loop richting het strand).

Meer info over La Termica >>>

 

Malaga reigids

 

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees deze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of in een plaats aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar de stad Málaga zeker een aanrader!

Een dag is eigenlijk te kort, maar met de tips Málaga in één dag krijg je een goede eerste indruk van de stad. De stad Málaga is ook leuk om te shoppen.

Komende maand in Málaga…

December is ook in Spanje een feestmaand. Ontdek nu alvast alles over de feestdagen in Málaga >>>

 

Deze informatie is samengesteld door Gerard en Jacqueline. Sinds 2011 delen ze op beleefmalaga.nl hun persoonlijke ervaringen, tips en praktische informatie. Een website en reisgids vol met inspiratie voor je bezoek aan Málaga.

Vakantie Málaga? Bestel nu je reisgids >>

 

Volg Beleef Malaga ook op Instagram