Wil je wat er te doen is in Málaga in februari? Op deze pagina ontdek je volop leuke activiteiten. Zoals gezellige straatmarkten, evenementen, exposities en rondleidingen in Málaga. Daarnaast lees je over het weer en klimaat in februari.

TIP! Ga goed voorbereid op vakantie naar Málaga, bestel nu je Beleef Málaga reisgids

 

Laatste update van deze pagina: 01/02/2024

Februari in Malaga

Februari in Málaga is rustig en zeker geen toeristische maand. Aan het einde van de maand is er één feestdag, Día de Andalucia.

Hoe is het weer in Málaga in februari?

Het weer in februari in Málaga is over het algemeen stabiel. Hoewel het nog winter is kun je al een vleugje van het voorjaar proeven. De gemiddelde temperatuur ligt rond 17 – 18 graden. Met uistchieters boven de 20 graden.

In de nacht daalt het kwik naar ongeveer 7 – 8 graden. De kans op regen in februari valt met gemiddeld 5 dagen mee. Het zeewater blijft nog even steken op zo’n 15 graden.

 

Fietsen Malaga tour

 

Evenementen in Malaga in februari

Wat is er te doen in Málaga in februari? Hieronder vind je een selectie met de leuke evenementen en activiteiten.

 

Valentijnsdag in Málaga – 14 februari

Ook in Málaga is er aandacht voor Valentijnsdag, ofwel San Valentin. Vooral in de winkels, maar ook bij restaurants. Voor een romantische stedentrip in de zon is Málaga een prima bestemming. Romantiek in de zon, wie wil dat nou niet 😉 Je geliefde verrassen met een speciale overnachting? Er zijn verschillende romantische hotels in Málaga.

 

Feestdag 28 februari – Diá de Andalucia

Winkels en banken zijn gesloten op deze dag. Restaurants en bars zijn wel gewoon open. Ook musea en bezienswaardigheden zijn open. Musea zijn op deze dag zelfs gratis toegankelijk.

 

Malaga reigids

 

Carnaval de Málaga 2024 – 3 februari tot 11 februari

Kleurrijk en galant. Dat is carnaval in Málaga. Naast parades zijn er optredens van groepen uit verschillende wijken. Met eigen geschreven nummers en sketches nemen ze de plaatselijke- of landelijke politiek op de hak.

Carnaval Malaga

Hoogtepunt van Carnaval de Málaga is de grote optocht op de eerste zondag ‘Domingo de Carnaval’. Op alle dagen staat er een podium op Plaza de la Constitución. Hier zie je verschillende optredens, maar ook de verkiezing van de Goden en Godinnen van het Carnaval.

 

Feestverlichting Málaga tijdens carnaval

Tijdens het carnaval is het centrum van Málaga versierd met gezellige feestverlichting. Je kunt hier iedere avond tot en met 19 februari van genieten van 19:00 uur tot ongeveer 01:00 uur.

 

Wat te doen in Málaga in februari?

Leuke dingen om te doen in Málaga in februari. Hieronder vind je verschillende activiteiten die leuk zijn om te doen deze maand.

Straatmarkten

Hieronder vind je verschillende straatmarken in Málaga centrum. Deze markten zijn meestal op zaterdag en/of zondag. Je vindt hier vooral veel creatieve en handgemaakte producten.

Mercado de Invierno in de haven

Malaga winter markt

In de haven staat tot 28 februari dagelijks een wintermarkt. Je vindt ‘Mercado de Invierno’ bij Plaza Principal. Dit is vlakbij de herkenbare gekleurde kubus van Museum Centre Pompidou.

Wanneer: dagelijks van 10.00 – 22.00 uur

 

Mercado Artesanal de la Merced

Markt Plaza de la Merced

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Iedere eerste zondag van de maand.

Wanneer: zondag 4 februari van 11.00 – 19.00 uur

 

SOHO Mercado Urbano

Straatmarkt Soho Malaga

In de hippe wijk Soho Málaga vind je vrijwel iedere 4e zondag van de maand een gezellige markt.

Wanneer: zondag 25 februari van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Zoco markt Muelle Uno

3 zondagen per maand

Wanneer: zondag 4, 11 en 18 februari van 11.00 uur tot 18.00 uur

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

Aanrader! Ontdek Málaga op de fiets

Fietsen Malaga activiteiten

Dagelijkse rondleiding met Nederlandstalige gids

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Bezoek je Málaga voor de eerste keer? Ga dan mee met de fietstocht door Málaga. Een Nederlandse gids laat je de hoogtepunten én de verborgen parels van de stad zien.

Deze maand organiseren we deze populaire stadstour dagelijks. Eén keer in de ochtend en één keer in de middag.

Tip! Reserveer je fiets op tijd. Per tour is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (vol=vol)

De Málaga fietstocht is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>
Let op reserveer je fiets vooraf in verband met de vakantieperiode.

Meer leuke dingen om te doen in Málaga

Klassieke muziek in Málaga

 • Lunchconcert Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Lunchconcert: Málaga jeugdorkest
Het Malaga jeugdorkest zal op zondag 11 februari om 12.00 uur Mozarts Jupitersymfonie en Beethovens Symfonie nr. 2, Opus 36 uitvoeren in de mooie patio van Museo de Málaga. De toegang is gratis.

• Wanneer: zondag 11 februari om 12.00 uur
• Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

 

Wat te doen in Málaga in februari – Exposities

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

 

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

 • tot 31 maart 2024: De Echo van Picasso

Picasso museum

Dit is de tweede grote expositie in het Picasso museum dit jaar ter ere van de 50e verjaardag van Picasso’s dood. ‘De echo van Picasso’ onderzoekt de grote invloed die de kunstenaar heeft gehad op andere makers. Zowel zijn tijdgenoten als hedendaagse kunstenaars.

De expositie laat werk zien van 30 kunstenaars. Allemaal beïnvloed door een bepaald aspect van Picasso’s creativiteit. De collectie omvat schilderijen, sculpturen en objecten die binnen het concept van Picasso’s werk passen.

 

Palacio Solecio Hotel

 • tot juni 2024: kleine foto expositie Picasso

Hoewel geen museum, toch de moeite van het vermelden waard. In het prachtige Solecio Hotel in calle Granada is een expositie van 8 foto’s van Picasso. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Juan Gyenes en zijn te bewonderen in de lobby. Deze expositie maakt deel uit van het eerbetoon van de stad Málaga 50 jaar na het overlijden van Picasso. Je kan de expositie gratis bezoeken tot juni 2024.

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 18 februari 2024: Fieramente Humanos

De expositie ‘Fiercely Human’ laat Spaanse kunst uit de 17e eeuw zien. Deze expositie bestaat uit werken van Spaanse heiligenschilders. Dramatische beelden die werden ontworpen om mensen aan te trekken tot religie.

 • tot 21 april 2024: Man Ray (fotografie)

Ontdek de collectie van Man Ray-foto’s uit de jaren twintig. Je ziet onder meer portretten, naaktfotografie, Raygrammen en zelfportretten van de kunstenaar.

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zijn geen kunstwerken meer te zien van het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars is het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • Zijn tijd vooruit: Het avontuur van een verzamelaar

Een nieuwe expositie voor dit museum. Uit de enorme collectie van José María Castañé zie je tientallen kunstwerken. Verdeeld over vier secties zie je het werk van Russische kunstenaars en sleutelfiguren uit de 20e-eeuwse kunst. Met werken van ondermeer Paul Delvaux, David Hockney, Eduardo Arroyo en Diego Rivera.

 

 • tot 16 juni 2024 – Thinking in loop (Pensando en buclo)

Drie videos over iconoclasme (beeldenstorm), ritueel en onsterfelijkheid van de Duitse kunstenaar Boris Groys, die vele jaren in Rusland heeft doorgebracht.

In ‘Thinking in a Loop’ toont Boris Groys zich niet alleen als de scherpe filosoof, kunstcriticus en mediatheoreticus die hij is.  Hij zet op intelligente wijze de ambivalente rituelen van woorden en beelden die onze cultuur vormen in scène.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

Het hedendaags museum van Málaga heeft regelmatig verrassende exposities. Zo ook in februari.

 • tot 3 maart 2024 – Nadie es Nada (Eduardo Gruber)

Een retrospectief van de veelgeprezen Spaanse kunstenaar Eduardo Gruber. De expositie ‘Niemand is niets’ toont bijna 90 van zijn werken. Veelal werk uit de afgelopen tien jaar waarvan een groot deel voor het eerst openbaar te zien is.


Gruber geeft een provocerende kijk op de wereld. Met schilderijen die je doen nadenken over oorlog, vrije wil en tijd. Daarnaast is er een serie schilderijen met vrouwelijke gevangenen die begin 20e eeuw in de gevangenis van Sydney werden vastgehouden. Op elk schilderij staat een kort verhaal van Gruber.

 

 • tot 18 februari 2024 – Estructuras y trams (Gerardo Delgado)

De expositie van de in Sevilla geboren kunstenaar Gerardo Delgado bestaat uit 18 werken die hij in de afgelopen twee jaar heeft gemaakt. De schilderijen bestaan uit heldere kleuren en verschillende lijncombinaties.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

Op dit moment is er een ombouw van de vaste collectie. Ondertussen zijn er andere tijdelijke exposities te zien.

 • tot 25 februari 2024: Ettore Sottsass – Magische gedachte

Ontwerper, architect, schrijver, dichter Ettore Sottsass (Innsbruck, Oostenrijk, 1917 – Milaan, 2007) is één van de belangrijkste makers van de 20e eeuw. Gedurende zijn hele leven is Sottsass nooit gestopt met het benadrukken van de emotionele dimensie van design. Voorbij het rationalisme en het functionaliteitisme. Als architect beschouwde hij design ook als een ander aspect van de architectuur.

De expositie begint in de jaren veertig, met de eerste creatieve stappen van Ettore Sottsass en komt in de jaren tachtig tot een hoogtepunt in de Memphis Groep.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • van 16 februari tot 2 juni 2024: Aaron Jonhson. We Are Made of StarDust

In zijn werken combineert Aaron Johnson contrasterende technieken, waarbij hij de vloeibaarheid van kleurenveldschilderen combineert met de energieke spontaniteit van action-painting. Elk stuk begint met concepten van kleur en evolueert organisch, waarbij figuren worden uitgenodigd om binnen abstracte kleurenrijken te verschijnen. Johnson zoekt naar visioenen en figuren die zich spontaan manifesteren op het doek, en creëert werken die de samensmelting van artistieke expressie met kosmische verkenning belichamen.

Zo kom je bij La Térmica

La Térmica vind je aan de westelijke kant van het centrum. Je kan dit lopen vanuit de stad, maar op de fiets is het ook leuk om te doen. Loop of fiets vanaf de haven naar het westen en ongeveer 0,5 km na de lange schoorsteen zie je aan de rechterkant een modern glazen gebouw. Hierachter ligt La Térmica. Ook bereikbaar per bus 7 vanaf de Alameda Principal (zuidkant; stap uit bij de halte Santa Paula en loop richting het strand).

Meer info over La Termica >>>

 

Musea, aanraders in februari

Zoals je hierboven ziet is er volop kunst te zien in Málaga. Daarnaast zijn er nog musea die we ook zeker kunnen aanraden. Laat je bijvoorbeeld verassen in het Jorge Rando museum (kunstenaar uit Málaga) of het Museo Revello de Toro (kunstenaar uit Málaga).

 

Deze tips zijn samengesteld door liefhebbers van Málaga. Op BeleefMálaga.nl delen Gerard en Jacqueline sinds 2011 hun persoonlijke ervaringen, tips en informatie over de stad Málaga.

volg Beleef Malaga ook op Instagram

Malaga reigids

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *