Malaga september
 

Malaga in september, geniet van de nazomer

In september op vakantie naar Málaga? Op deze pagina vind je alles over de maand september in Málaga.

Hoe is het weer in september in Málaga? Welke markten, feestdagen, activiteiten en exposities staan op de kalender?

Lees snel verder en doe veel inspiratie op voor je verblijf!

Recente update: 4 september 2023

Op vakantie naar Málaga?
Geniet maximaal van de stad. Neem je reisgids mee 

 

Hoe is Malaga in september?

De zomervakantie is afgelopen, maar ook in september blijft de stad Málaga populair. En terecht. Wil je de zomer langer laten duren? Dan is een vakantie of stedentrip naar Málaga in september een goede keuze.

Malagueños waarderen deze tijd van het jaar enorm. De echte zomerhitte is bijna verdwenen, maar de temperaturen zijn nog steeds aangenaam. Prima weer voor activiteiten zoals fietsen langs de kust.

 

Feestdagen in september:

 

Wat is de weersverwachting voor Málaga in september?

Zoals gezegd de hitte van juli en augustus neemt meestal af in september. Maar met gemiddeld 27 graden voelt het nog steeds als zomer. En dat in het najaar!  Volgens de statistieken kun je in september 2 regendagen verwachten. Dat valt reuze mee, al blijven het natuurlijk statistieken…

In september kan je nog prima zwemmen in Málaga. De temperatuur van het zeewater ligt gemiddeld tussen de 18 en 24 graden.

September, de tijd voor activiteiten, strand en bezienswaardigheden

Alcazaba Malaga

In september is Malaga een prima bestemming om activiteiten te ondernemen. Alles wat de stad te bieden heeft kan je combineren. Wissel een dag fietsen af met een dag bezienswaardigheden en musea. Tussendoor kun je ook nog een stranddag inplannen of uitgebreid gaan shoppen.

Wanneer je niet gebonden bent aan schoolvakanties is dit de ideale periode om vakantie te vieren in Malaga.

Als stedentrip is dit ook een goede reisperiode. Een romantisch weekendje, een paar dagen naar de zon met vrienden/vriendinnen, of een uitstapje met je sportteam of collega’s. Málaga lijkt er voor gemaakt.

 

Evenementen Malaga in september

Processie Día Virgen de la Victoria | 8 september

processies malaga

8 september is een lokale feestdag in Málaga. Het is een viering ter ere van de overwinning van de Katholieke Koningen op de Moren in Málaga (1487). De Maagd van de overwinning gaat in een processie door de straten van Málaga centrum. Bijzonder om eens mee te maken.

Aanvang: 19.30 uur bij de Kathedraal
Einde: rond 23.30 uur bij de Basiliek

Lees alles over deze processie + route

 

Málaga Fashion Week | 15 en 16 september

De Málaga Fashion week is een jaarlijks terugkerend evenement in september. Twee avonden is de prachtige winkelstraat calle Marques de Larios omgetoverd tot een lange catwalk. Op vrijdag- en zaterdagavond (16 en 17 september) komt de nieuwste mode voorbij. Je kan deze modeshow in de openlucht gratis meebeleven. Stoelen zijn vaak snel bezet, maar er is vast een (sta)plaats te vinden langs de lange catwalk.

 

Wereld Toerisme Dag | 27 september

Op 27 september is het Wereld Toerisme Dag. In Málaga is hier jaarlijks aandacht voor. Musea en bezienswaardigheden zetten vrijwel allemaal gratis de deuren open.

Ontdek alle musea in Málaga

 

Leuk om te doen in Málaga in september

Ontdek hieronder leuke activiteiten om te doen in september.

Aanrader! Ontdek Málaga op de fiets

Fietsen Malaga tour

Bezoek je Málaga voor de eerste keer? En wil je op een leuke manier kennismaken met de stad? Stap dan op de fiets.

Fietsen in Málaga is dé manier om veel van de stad te zien. Tijdens de fietstour door Málaga zie je zoveel meer dan dat je zelf zou kunnen ontdekken.

Dagelijks laat de Nederlandstalige gids de hoogtepunten én verborgen parels van de stad zien. Je kan kiezen uit de ochtend- of de middagtour. Kies je voor de ochtendtour, dan kun je daarna je fiets ook nog eens voordelig doorhuren.

Onze tip, volg na de fietstour in de ochtend deze mooie fietsroute langs de kust van Málaga. Daar krijg je geen spijt van.

Tip! Reserveer je fiets op tijd. Per tour is een beperkt aantal deelnemers mogelijk (vol=vol). Er zijn geen kosten vooraf en annuleren is gratis

De Málaga fietstour is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Oók voor kinderen.

Reserveer nu je fiets >>

Op de fiets ontdek je meer van de stad Málaga

 

Ambachtelijke- en hippe markten in Málaga

 • Zomermarkt in de haven – Mercado de Verano

Wanneer: tot 17 september. Maandag – donderdag van 11.00 – 23.00 uur. Vrijdag tm zondag van 12.00 – 00.00 uur

Locatie: Plaza Principal (in de hoek van de haven voor de gekleurde kubus)

 

Craft-/ creatieve markt in de wijk SoHo Málaga

Wanneer: op zondag 24 september van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

 

Gezellige markt op de boulevard van de haven (Muelle Uno). Op de eerste 3 zondagen van de maand van 12.00 – 19.00 uur

Wanneer:  3, 10 en 17 september

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

Ook leuk om te doen in Málaga

 

Klassieke muziek in Málaga

Gratis klassieke concerten in de musea van Málaga in september

Museo de Málaga | zaterdag 23 september

Deze maand kun je op zaterdag 23 september om 19.00 uur een gratis concert bijwonen. Het CEEM kamerorkest speelt Grieg, Turina en Chausson. Pianiste Elena Otieva zal het concert leiden. De toegang is gratis, maar zorg dat je op tijd aanwezig bent voor een zitplaats.

Carmen Thyssen Museum | vrijdag 29 september

Het Málaga gitaar orkest speelt op vrijdag 29 september om 19.00 uur in de mooie patio het Carmen Thyssen museum. Ook bij dit concert is de toegang gratis en zijn de zitplaatsen beperkt. Kortom, zorg dat je vroeg aanwezig bent. 

 

Tijdelijke exposities in september in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

tot 31 maart 2024: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

 

tot 10 september 2023 – Picasso Beeldhouwer, Materie en lichaam

Picasso MalagaHet is in 2023 50 jaar geleden dat de kunstenaar Picasso is overleden. De expositie Picasso de beeldhouwer is één van de twee grote tijdelijke exposities in dit speciale jaar. Deze expositie laat het werk van Picasso zien als beeldhouwer. Het menselijke lichaam staat in deze collectie centraal.

 

Palacio Solecio Hotel

tot juni 2024: kleine foto expositie Picasso

Hoewel geen museum, toch de moeite van het vermelden waard. In het prachtige Solecio Hotel in calle Granada is een expositie van 8 foto’s van Picasso. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Juan Gyenes en zijn te bewonderen in de lobby. Deze expositie maakt deel uit van het eerbetoon van de stad Málaga 50 jaar na het overlijden van Picasso. Je kan de expositie gratis bezoeken tot juni 2024.

 

Centro Cultural Unicaja Málaga (Palacio Episcopal)

tot 6 september 2023: Mr Günter, The Cat Show – Javier Calleja

Javier Calleja (1971) is internationaal inmiddels één van de bekendste hedendaagse kunstenaars uit Spanje. In zijn geboortestad hij nu zijn ambitieuze expositie tot nu toe. Zijn vrolijke werken zijn zo populair dat hij de vraag niet kan bijhouden.

Vooral in Azië is zijn werk ongekend populair. Ook veel bekende merken werken graag samen met Javier Calleja. Zijn expositie bestaat uit maar liefst 209 werken. Zoals tekeningen, sculpturen en kunstspeelgoed.

Deze expositie is ook zeer leuk om te bezoeken met kinderen!

Centro Cultural Unicaja is geopend van maandag tm. zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 19.00
Op zondagen en tijdens festiviteiten van 10.00 – 16.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Entree/ donatie: € 3,-

Dit museum vind je schuin tegenover de Kathedraal (Plaza del Obispo).

Meer over deze expositie (Spaans) >>>

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 10 september 2023: Buenos Aires Fever


  De expositie ‘Buenos Aires Fever’ laat meer dan 100 foto’s uit de jaren 30 zien van Hoarcio Coppola en fotomontages van zijn vrouw, Grete Stern.

 

 • tot 24 september 2023: Memory of the Streets

Fotografie van het Barcelona in de jaren dertig en veertig. Een expositie met werk van drie fotografen, Margaret Michaelis, Kati Horna en Montserrat Vidal-Barraquer. Hun beelden tonen de geschiedenis van Barcelona in drie belangrijke fasen. Regeneratie, de burgeroorlog en de beginjaren van de dictatuur van Franco).

 • vanaf 19 september: Rafael Canogar

Rafael in één van de grootste vertegenwoordigers van de Spaanse abstracte kunst. De expositie in het Carmen Thyssen museum laat tien van zijn grootste schilderijen zien. De werken van Canogar zijn gericht op structuur en bijna architectonisch van vorm.

 

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zie je geen kunstwerken meer die zijn uitgeleend door het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars blijft het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • Zijn tijd vooruit: Het avontuur van een verzamelaar

Een nieuwe expositie voor dit museum. Uit de enorme collectie van José María Castañé zie je tientallen kunstwerken. Verdeeld over vier secties zie je het werk van Russische kunstenaars en sleutelfiguren uit de 20e-eeuwse kunst. Met werken van ondermeer Paul Delvaux, David Hockney, Eduardo Arroyo en Diego Rivera.

 

 • tot 24 september 2023 – Kandinsky, Chagall en Poliakoff

Dit kunstenaarstrio leverde een belangrijke bijdrage aan het kunsttijdschrift XX Siècle, gepubliceerd tussen 1938 en 1985. Deze expositie toont hun originele litho’s en gravures.

Dinsdag t/m zondag geopend van 9.30 tot 20.00 uur. Permanente tentoonstelling € 6, tijdelijke tentoonstellingen € 4, combiticket € 8. Gratis op zondag na 17.00 uur.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 • tot 21 januari 2024 – Gekruisde blikken

Een confrontatie met de ‘beelden’ van twee kunstenaars die, door middel van het fotografische beeld, hun eigen visie bouwen op ruimtes met een bijzondere geografische, stedelijke en sociale spanning. Een expositie met beelden van Elena Anosova (Rusland, 1983)  en Javier Arboledas (Spanje, 1974).

 

 • tot 21 januari 2024 – Thinking in loop (Pensando en buclo)

Drie videos over iconoclasme (beeldenstorm), ritueel en onsterfelijkheid van de Duitse kunstenaar Boris Groys, die vele jaren in Rusland heeft doorgebracht.

In ‘Thinking in a Loop’ toont Boris Groys zich niet alleen als de scherpe filosoof, kunstcriticus en mediatheoreticus die hij is.  Hij zet op intelligente wijze de ambivalente rituelen van woorden en beelden die onze cultuur vormen in scène.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 26 november 2023: For Future Purposes 

De kunstenaar Atanda Quadri Adebayo laat het Nigeriaanse dagelijkse leven en de cultuur tot leven komen in schilderijen en sculpturen.

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

 • vaste collectie tot eind oktober 2023 : ‘Un tiempo propio’

Onder de naam ‘Je eigen tijd’ is een collectie samengesteld die is verdeeld over 6 tijd thema’s. Vrije tijd, vakantie tijd, innerlijke tijd, tussen tijd, introspectieve tijd en confrontatie tijd.

‘Un tiempo propio’ laat werk zien van kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden. Het is een uitnodiging om na te denken over de verschillende tijden. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s en constructies. Je ziet werk van kunstenaars als Picasso, Matisse, Accardi, Léger en Zangewa.

 • tot 10 september 2023 – Sheila Hicks: Reizende draden

Deze nieuwe tijdelijke expositie in Centre Pompidou Málaga toont textielkunst van de in Amerika geboren en in Parijs wonende kunstenares Sheila Hicks. Dit is haar eerste expositie in Spanje.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 17 september 2023 – EXPRESIONISMO Feroz

Erotisch expressionisme toont 54 foto’s in zwart-wit van de bekroonde fotograaf Alverto García-Alix. Aan de muren van La Termica hangen portretten, stillevens en taferelen uit het dagelijks leven.

De toegang is gratis. Open van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur.

La Térmica vind je aan de westelijke kant van het centrum. Je kan dit lopen vanuit de stad, maar op de fiets is het ook leuk om te doen. Loop of fiets vanaf de haven naar het westen en ongeveer 0,5 km na de lange schoorsteen zie je aan de rechterkant een modern glazen gebouw. Hierachter ligt La Térmica. Ook bereikbaar per bus 7 vanaf de Alameda Principal (zuidkant; stap uit bij de halte Santa Paula en loop richting het strand).

Meer info over La Termica >>>

Malaga reigids

 

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees deze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of in een plaats aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar de stad Málaga zeker een aanrader!

Een dag is eigenlijk te kort, maar met de tips Málaga in één dag krijg je een goede eerste indruk van de stad. De stad Málaga is ook leuk om te shoppen.

Deze informatie is samengesteld door Gerard en Jacqueline. Sinds 2011 delen ze op beleefmalaga.nl hun persoonlijke ervaringen, tips en praktische informatie. Een website en reisgids vol met inspiratie voor je bezoek aan Málaga.

Volg Beleef Malaga op Instagram

 

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *