Malaga beste reistijd

Home / Malaga blog / Wat is de beste reistijd voor Malaga? – Ontdek jouw reismoment voor Malaga

 

Wat is de beste reistijd voor Malaga?

De beste reistijd voor Malaga en Andalusië is het voor- en najaar. Met name de maanden april tot en met juni en september tot eind oktober.

Veel vakantiegangers ervaren deze reisperiode als beste tijd om Malaga te bezoeken. Ook inwoners waarderen deze maanden. Het weer is vrijwel altijd stabiel én aangenaam in deze periode. Aangename temperaturen, niet te warm en zeker niet te koud.

Denk je aan een ander moment om Málaga te bezoeken en ben je benieuwd hoe het dan is? Lees dan snel verder.

Málaga, vakantiebestemming voor het hele jaar

Het voorjaar en najaar zijn populair maar… Het is goed om te weten dat Malaga ook in andere jaargetijden een hele fijne vakantiebestemming kan zijn.

Met ruim 300 dagen zon per jaar is dit een bestemming voor het hele jaar. Wanneer je de stad wilt bezoeken hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en welk type vakantieganger je bent.

Ontdek hieronder per maand welke reistijd het beste bij jou past.

Reisgids Malaga

Waarom naar Malaga in januari?

Het jaar met zon beginnen? Geniet in Málaga van de winterzon. Je ziet in januari minder toeristen in de stad. Kortom alle ruimte om de mooiste bezienswaardigheden van Málaga te bezoeken.

Januari in Málaga is qua toerisme rustig, maar zeker niet uitgestorven. De lokale bevolking zorgt er voor dat de stad blijft bruisen. Een mooie kans om het pure Málaga te zien.

Hoe is het weer in Malaga in januari?

Januari is één van de natste maanden in Málaga. Misschien schrik je nu, maar het gaat dan om 6 regenachtige dagen over de hele maand. De overige dagen heb je kans op zon met gemiddeld 16 – 18 graden. Rond 6 uur gaat de zon onder en koelt het snel af.

Wat is er te doen in Malaga in januari?

Dit feestelijke decembermaand krijgt in januari een staartje. Op 6 januari is het Driekoningen. In Spanje nog echt een traditioneel familiefeest. Op de avond vooraf komen de Driekoningen aan in Málaga gevolgd in een kleurrijke optocht door de stad. Na Driekoningen start de winteruitverkoop.

Feestdagen in januari

 • 1 januari (nieuwjaarsdag)
 • 6 januari (Driekoningen)
Lees meer over activiteiten in Malaga in januari

 

Waarom naar Malaga in februari?

Heb je even genoeg van de kou en ben je toe aan warmer weer? Boek dan je reis naar Málaga in februari. Weinig toeristen komen op dit idee. Je bent dus echt onder de Malagueños en het weer kan verrassend lekker zijn. 

Hoe is het weer in Malaga in februari?

De temperatuur in Málaga is in februari aangenaam. Je kan in deze maand al genieten van de warmte. Met gemiddeld 5 regendagen en een temperaturen tussen 17 en 19 graden een heerlijke onderbreking van de winterkou.

Wat is er te doen in Malaga in februari?

In deze periode valt meestal ‘Carnaval de Málaga‘. Ruim een week lang zijn er verschillende activiteiten in het centrum. Leuk voor jong en oud. Aan het einde van de maand is het de ‘Día de Andalucía’. Een feestdag in Andalusië waarop een aantal musea en bezienswaardigheden vrij toegankelijk zijn.

Feestdagen in februari

 • 28 februari (Día de Andalucía)
Lees meer over activiteiten in Malaga in februari

 

Waarom naar Malaga in maart?

In maart genieten van het voorjaar? In Malaga kan het. Met geurende sinaasappelbloesem en de parken vol in bloei ervaar je hier al echt het voorjaarsgevoel.

Hoe is het weer in Malaga in maart?

Temperaturen van ongeveer 20 graden en gemiddeld slechts 4 regendagen. Het weer in Málaga is in maart aantrekkelijk als je niet teveel warmte wil, maar wel lekker de zon op je gezicht. De zomertijd gaat tijdens deze maand in. Kortom, het aantal zonuren neemt toe.

Wat is er te doen in Malaga in maart?

Valt Pasen in maart, dan kun je in deze maand de Semana Santa meemaken.

Feestdagen in maart

 • bij Pasen in maart: Witte Donderdag en Goede Vrijdag
Lees meer over activiteiten in Malaga in maart

 

Waarom naar Malaga in april?

Malaga in april is de opmaat naar het voorjaar. Je kan al heerlijk genieten van de zon, maar april kan ook wisselvallig zijn. Het is een lastig voorspelbare maand. Ook in Spanje kennen ze een uitdrukking die lijkt op ‘april doet wat hij wil’. De temperatuur loopt op, maar het is nog niet te warm. De dagen worden langer waardoor je ook in de avonduren bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Hoe is het weer in Malaga in april?

De thermometer weet met gemak de 20 graden te bereiken. Statistisch gezien zijn er 4 á 5 dagen mogelijk waarop een voorjaarsbui kan vallen. Onze eigen ervaring is dat vooral in het tweede deel van april het weer meer stabiel wordt.

Wat is er te doen in Malaga in april?

Geniet van het voorjaar, alles staat in volle bloei. Dit is een mooie maand om de Botanische tuin van Málaga te bezoeken.

Bij Pasen in april kun je in de week vooraf dagelijks genieten van de processies tijdens de Semana Santa. Tijdens de Semana Santa is de hotelbezetting hoog. De hotelprijzen liggen in deze week een stuk hoger dan normaal.

Feestdagen in april

 • bij Pasen in april: Witte Donderdag en Goede Vrijdag
Lees meer over activiteiten in Malaga in april

 

Tip! Haal meer uit je stedentrip met de Malaga reisgids.

 

Waarom naar Malaga in mei?

In mei komt het toerisme op stoom. Veel Nederlanders en Belgen gebruiken de meivakantie om de stad te bezoeken. De stad is ideaal met kinderen, zeker nu je ook al lekker van het strand kan genieten. 

Hoe is het weer in Malaga in mei?

Mei kent aangenaam warme dagen met temperaturen van 25 graden en hoger. Met gemiddeld 2 regendagen is de kans op neerslag tijdens je vakantie minimaal. De temperatuur van het zeewater is opgewarmd naar ongeveer 19 graden.

Wat is er te doen in Malaga in mei?

In de afgelopen jaren was er in mei een gastronomisch festival. Een evenement met proeverijen van streekproducten.

Op 18 mei de jaarlijkse internationale museumdag. Museumstad Málaga schenkt hier ook aandacht aan. Veel musea zijn op deze dag vrij toegankelijk. Ook de cultuurnacht van Málaga (Noche en Blanco) stond de afgelopen jaren gepland in mei.

Feestdagen in mei

 • 1 mei (dag van de arbeid)
Lees meer over activiteiten in Malaga in mei

 

Waarom naar Malaga in juni?

Het zomergevoel kun je in juni al volop ervaren in Málaga. Een heerlijke tijd voor een afwisselende vakantie of citytrip. Lekker zonnebaden op het strand, fietsen langs de zee en tussendoor genieten van de bezienswaardigheden.

Hoe is het weer in Malaga in juni?

Het weer in juni in Málaga is zomers met gemiddelde temperaturen van 27 graden en hoger. De zwoele zomeravonden zijn begonnen. Het zeewater is inmiddels opgewarmd tot ongeveer 21 graden.

Wat is er te doen in Malaga in juni?

In juni vieren de Spanjaarden dat de zomer is begonnen. Ze doen dit tijdens ‘Noche de San Juan‘. In de avond en nacht van 23 op 24 juni is het feest op de stranden. Een mooie traditie om eens mee te maken. 

Lees meer over activiteiten in Malaga in juni

 

Reisgids Malaga

Waarom naar Malaga in juli?

Het hoogseizoen is begonnen. In deze tijd valt ook de Spaanse zomervakantie. Door de lange openingstijden van de winkels kun je na een dag aan het strand nog lekker shoppen in de winkelstraten van Málaga. Bezienswaardigheden in Málaga bezoek je in deze periode het beste in de avonduren of in de vroege ochtend. In de middaguren is het eigenlijk te warm en tijd voor een siësta 😉

Hoe is het weer in Malaga in juli?

Juli in Málaga is warm. Over het algemeen voelt het wel anders aan dan in Nederland en België (minder vochtig). De warme avond nodigt uit om tot in de late uurtjes op een terras door te brengen. Dagen van 30 graden en ruim daarboven zijn geen uitzondering voor deze tijd van het jaar.

Wat is er te doen in Malaga in juli?

In juli zijn er jaarlijks leuke activiteiten. Denk aan dans- en muziek festivals. Eén van onze favorieten in de zomermaanden is de openluchtbioscoop. Op verschillende plaatsen in de stad én op het strand kun je een film bekijken.

Rond 16 juli kun je bijzondere processies zien. Ter ere van ‘Virgen del Carmen‘, de beschermheilige van de zee. Niet alleen in Málaga, maar ook in andere kustplaatsen aan de Costa del Sol is dit een traditie.

Begin juli start de zomeruitverkoop. Deze ‘rebajas’ duurt tot eind augustus.  

Lees meer over activiteiten in Malaga in juli

 

Waarom naar Malaga in augustus?

Je bent liefhebber van zon, zee en strand én hoge temperaturen vind je geen probleem. Dan is een vakantie naar Málaga in augustus geen gek idee. En hou je van feest? Lees dan zeker verder.

Hoe is het weer in Malaga in augustus?

Augustus is de warmste maand in Málaga. Regen is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Dit is echt de tijd voor zonaanbidders die graag op het strand vertoeven.

In augustus begrijp je het bestaan van de siësta. De temperatuur loopt op tot boven de 30 graden. Dagen die richting de 40 graden gaan komen zeker voor. In de nacht daalt de temperatuur amper. Gelukkig kun je afkoelen in de zee. Alhoewel… de temperatuur van het water is inmiddels ruim 20 graden.

Wat is er te doen in Malaga in augustus?

Wil je een uniek feest meemaken? Kom dan in augustus naar Málaga. Rond de periode 15 – 19 augustus staat de stad op z’n kop tijdens Feria de Málaga. Ruim een week lang vieren de Malagueños iedere dag feest. Tijdens deze feesten ervaar je Malaga wel anders dan normaal. Het is vooral veel drukker en de prijzen van hotels liggen vaak een stuk hoger.

Feestdagen in augustus:

 • 15 augustus (Maria Hemelvaart)
 • 19 augustus (lokale feestdag)
Lees meer over activiteiten in Malaga in augustus

 

Waarom naar Malaga in september?

Ben je niet afhankelijk van de schoolvakanties en wil je de zomer oprekken? In Málaga heb je zelfs in het najaar nog een echt zomers gevoel. Het is net koeler (aangenamer) dan juli en augustus en net even wat rustiger.

Hoe is het weer in Malaga in september?

Het weer in Málaga in september is nog steeds warm met gemiddeld zo’n 27 graden. Meestal zijn er niet meer dan 2 dagen regen in september te verwachten.

Wat is er te doen in Malaga in september?

Veel musea in Málaga openen in het najaar nieuwe tijdelijke exposities. Op 27 september is het internationale toerismedag. Op deze dag zijn veel bezienswaardigheden en musea in Málaga gratis toegankelijk. Liefhebbers van mode kunnen in september de nieuwste collecties bewonderen van lokale en Spaanse designers tijdens de Málaga Fashion week.

Feestdagen in september:

 • 8 september (lokale feestdag, Día de la Victoria)
Lees meer over activiteiten in Malaga in september

 

Waarom naar Malaga in oktober?

Nog even geen zin in de natte herfst? Natuurlijk begint ook in Málaga de herfst, maar zo voelt het niet. Het weer is ideaal om bezienswaardigheden te bezoeken. Wil je actief bezig zijn? Dan is oktober een prima maand om je reis naar Málaga te plannen. Bijvoorbeeld als begin- en eindpunt van een rondreis door Andalusië.

Hoe is het weer in Malaga in oktober?

Málaga in oktober voelt over het algemeen als een extra lange nazomer. Gemiddeld komt de temperatuur op 23 graden uit. De avonden koelen wel sneller af. De kans op regen is iets groter dan de voorgaande maanden. Gemiddeld 4 regendagen (of minder ;). Zwemmen in zee is met zo’n 20 graden nog goed te doen.

Wat is er te doen in Malaga in oktober?

De geboortedag van kunstenaar Picasso (25-10) valt in deze maand. Málaga is zijn geboortestad en schenkt hier jaarlijks aandacht aan met speciale activiteiten. Musea in Málaga openen deze periode van het jaar vaak nieuwe exposities.

Deze tijd is ideaal om te fietsen langs de kust of om de bekende Caminito del Rey te wandelen. Op 31 oktober valt Halloween. Ben je deze dag/ avond in Málaga, dan krijg je hier zeker iets van mee.

Feestdagen in oktober:

 • 12 oktober (nationale feestdag, Día de la Hispanidad)
Lees meer over activiteiten in Malaga in oktober

 

Waarom naar Malaga in november?

Voor de rustzoeker is Málaga in november een goede keuze. Dit is één van de rustigste maanden in Málaga. Dat wil niet zeggen dat Málaga een spookstad is. Er zijn gewoon minder toeristen. Malagueños zijn gewoon op straat. Winkels en bezienswaardigheden blijven open. Geniet van de stalletjes met gepofte kastanjes en ervaar het pure Málaga.

Hoe is het weer in Malaga in november?

Het is wat frisser in Málaga in november. Malagueños zeggen vaak… koud. Als Nederlander of Belg heb je vast geen moeite met 19 á 20 graden in november. Een dag of 5 regen is mogelijk in november.

Wat is er te doen in Malaga in november?

Buiten exposities in musea is het in november rustig met activiteiten. Als liefhebber van Jazz kun je genieten van het Jazz festival. Dit vindt meestal plaats in deze maand. Eind november gaat de spectaculaire feestverlichting aan in de winkelstraten van Málaga.

Feestdagen in november:

 • 1 november (feestdag, Allerheiligen – Día de todos los Santos)
Lees meer over activiteiten in Malaga in november

 

Waarom naar Malaga in december?

December in Málaga is verrassend leuk. Je verwacht misschien geen of minder kerstsfeer in het zonnige zuiden, maar juist in Málaga pakken ze flink uit. Málaga centrum veranderd in december in een sprookje. De hele maand brand de kerstverlichting en de sfeer is uniek.

Hoe is het weer in Malaga in december?

De temperatuur in december is gemiddeld 17 á 18 graden. De nacht en ochtenden kunnen fris aanvoelen. Als Noordeling zal je de kou minder ervaren dan de Spanjaarden. Met gemiddeld 6 regendagen is dit volgens de statistieken de natste maand. Op zonnige dagen is het warm genoeg om lekker op het terras te zitten.

Wat is er te doen in Malaga in december?

Alles draait om kerst in Málaga. Kerstverlichting, kerstmarkten, kerstconcerten, kerstshoppen en heel veel kerststallen. Málaga in december is echt speciaal om mee te maken.

Feestdagen in december:

 • 6 december (Dag van de grondwet, Día de la Constitución)
 • 8 december (Onbevlekte ontvangenis, Inmaculada Concepción)
 • 25 december (kerst)
Lees meer over activiteiten in Malaga in december

 

Voor iedere vakantieganger een seizoen

Jong, oud, sportief, cultuurliefhebber of zonaanbidder? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, Málaga is een vakantiebestemming voor iedereen. Denk niet alleen aan het voor- of najaar bij Málaga. Ieder seizoen heeft zijn charmes.

Vergeet de winter niet

In vergelijk met Noord-Europa ligt de temperatuur in Malaga vrijwel altijd hoger. Daarmee is deze kuststad ook interessant als zonnige winterbestemming. Niet te warm, maar wel een lekkere winterzon op je gezicht. Overwinteren lijkt hier uitgevonden 😉

Wil je sportieve activiteiten ondernemen? Dan is de winter of het vroege voorjaar ook een prima tijd. De Costa del Sol en Andalusië zijn uitermate geschikt om in beweging te blijven en je conditie op peil te houden. 

Laagseizoen in Malaga? Deze stad bruist altijd

In het laagseizoen is Malaga zeker geen spookstad. Deze stad bruist altijd. Mede dankzij de gezellige Malagueños is er altijd leven in de straten van Malaga.

In de winter zijn er voldoende activiteiten. Denk aan straatmarkten, exposities, de winteruitverkoop en niet de vergeten de feestdagen in Málaga.

Stedentrip of lange (zon)vakantie? 

Je zal niet de eerste zijn die na een korte zonnige citytrip nog eens terugkomt naar Málaga voor een lange vakantie. Veel mensen zijn verrast door de veelzijdigheid van de stad. Vervelen is hier bijna onmogelijk.

Een strandvakantie in Málaga? Goed idee! De stad heeft verschillende mooie stranden. Je vind ze op loop- of fietsafstand van het gezellige centrum.

 

Veelgestelde vragen over de beste reistijd voor Malaga

Wanneer is het hoogseizoen in Malaga?

Het hoogseizoen in Malaga valt in de maanden juli en augustus. In deze tijd hebben veel Spanjaarden vakantie. Ze komen naar de kust voor verkoeling. Ook de week voor Pasen (Semana Santa) is Malaga erg populair.

Wanneer is het laagseizoen in Malaga?

Het laagseizoen in Malaga begint in oktober en duurt tot april/ mei. Traditoneel komt het toerisme in Malaga op gang in de week voor Pasen.

Wat voor klimaat kan ik in Malaga verwachten tijdens de zomermaanden?

Het klimaat in Malaga in de zomer is warm. De temperatuur kan oplopen tot ver boven de 30 graden. Door de ligging aan zee is Malaga in de zomer een stuk aangenamer dan steden in het binnenland van Andalusie. Een zeebries en het zeewater zorgen voor de nodige verkoeling.

Hoe is Malaga in de winter?

Malaga in de winter is aangenaam. Zeker Noord Europeanen ervaren de winter in dit deel van Spanje als mild. Het is in de winter minder druk met toeristen, maar desondanks is er genoeg te doen in Malaga.

Hoe is Malaga in de herfst?

Malaga in de herfst voelt als een lange nazomer. Het weer in Malaga is in september en oktober nog zacht. De temperatuur van het zeewater blijft na de hete zomer op een goede temperatuur. Zo kan je ook in het najaar nog zwemmen in zee.

Is Malaga ook leuk met kinderen?

Jazeker! Malaga is zelfs heel leuk met kinderen. De autovrije binnenstad, de gezellige haven met kinderactiviteiten, fietsen en de stranden zijn een paar voorbeelden die Malaga een kindvriendelijke stad maken. Kinderen vermaken zich prima in Málaga.

Hoe lang duurt de vlucht naar Malaga?

De vlucht naar Malaga duurt ongeveer 3 uur. Bij een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland of België kan de vliegtijd variëren van 2,5 uur tot 3.

 

Deel je ervaring of stel je vraag over het beste reismoment

Heb je Malaga bezocht? We zijn benieuwd in welke maand je bent geweest en hoe jij deze reisperiode hebt ervaren.

Deel hieronder jouw ervaring met andere lezers. Dit waarderen we enorm!

Heb je een vraag? Stel ‘m hieronder, we proberen je snel te antwoorden.

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *