Malaga oktober
 

Malaga in oktober, de zonnige herfstbestemming

Je gaat naar Málaga in oktober? Goed idee! Geniet van het zonnige najaar in Zuid Spanje én van de vele leuke activiteiten. Op deze pagina vind je alles over de maand oktober in Málaga.

Hoe is het weer in oktober in Málaga? Maar ook wat er te doen is in Málaga in oktober zoals, markten, feestdagen, activiteiten en exposities.

Lees snel verder en doe leuke inspiratie op voor je vakantie in Málaga.

Recente update: 1 oktober 2023

 

TIP!
Neem deze reisgids mee
en 
geniet nóg meer van je vakantie!

 

Hoe is Malaga in oktober?

Oktober in Málaga is gezellig druk. Deels met mensen die graag buiten het zomerseizoen op vakantie gaan. En deels met mensen die tijdens de herfstvakantie willen genieten van de zon.

Natuurlijk zijn er ook nog de Malagueños zelf. Ze waarderen deze tijd van het jaar enorm. Geen topdrukte, geen zomerhitte, maar wel aangenaam najaarsweer.

Een vakantie of stedentrip naar Málaga in oktober is dus een prima keuze. Het is de tijd van het jaar om leuke actieve dingen te doen met veel zon, maar zonder hitte. Oktober is daarom wat ons betreft ook de perfecte fietsmaand. Verderop in deze maandtips lees je waarom het zo leuk is om in Málaga te fietsen. En hoe je makkelijk fietsen kan huren.

 

Feestdagen in oktober:

 

Wat is de weersverwachting voor Málaga in oktober?

Hoewel de herfst is begonnen merk je daar in Málaga qua temperatuur nog niet zo veel van. Althans als je het vergelijkt met Noord Europa. Gemiddeld laat deze maand nog aangename temperaturen zien in Málaga. Overdag haalt de thermometer nog met gemak 20 graden. De avonden zijn inmiddels wat koeler.

Gemiddeld over de laatste jaren zijn er in oktober 4 regendagen. Het zeewater is al wat afgekoeld tot onder de 19 graden.

Oktober, dé maand om Málaga actief te ontdekken

e bike Malaga tour

Op het strand liggen in oktober kan nog prima in Málaga. Wil je ook lekker actief bezig zijn? Dan is dit de ideale tijd van het jaar. Huur bijvoorbeeld een fiets en ontdek de mooie kustroute. Of loop de wandelroute over de Gibralfaroberg.

Málaga in oktober is uitermate geschikt voor een gezellige vakantie met vrienden. Of een geweldige bestemming voor teambuilding met je (sport)team of bedrijf. En vergeet de herfstvakantie niet. Málaga met kinderen is altijd een schot in de roos.

Evenementen Malaga in oktober

Halve marathon van Málaga | zondag 29 oktober

Op zondagochtend 29 oktober start om 8.30 uur voor de 32e keer de halve marathon van Málaga. Start en finish zijn aan de zuidwestkant van Málaga centrum bij ‘Estadio ciudad de Málaga’. De route gaat in oostelijke richting langs de kust. De lopers passeren hierbij ook het centrum (Plaza de la Marina en Paseo del Parque). Vanuit daar gaat de route via de haven richting de visserswijken Pedregalejo en El Palo waar ook het keerpunt ligt.

Wanneer: zondag 29 oktober vanaf 8.30 uur

Waar: Estadio ciudad de Málaga

 

Leuk om te doen in Málaga in oktober

Ambachtelijke- en hippe markten in Málaga

 • Herfstmarkt in de haven van Málaga – dagelijks tot 12 november

Herfst markt in Malaga

Deze herfst staat er dagelijks een markt in de hoek van de haven, vlakbij de glazen kubus van Centre Pompidou Málaga.

Wanneer: van 29 september tot 12 november – van 10.00 – 22.00 uur

Locatie: Muelle Uno Málaga (haven Málaga)

 

Straatmarkt Malaga

Ambachtelijke-/ creatieve markt op Plaza de la Merced. Iedere eerste zondag van de maand (rondom feestdagen en festiviteiten kan dit afwijken)

Wanneer: zondag 1 oktober van 11.00 – 19.00 uur

Waar: Plaza de la Merced

 

De eerste 3 zondagen van de maand van 12.00 – 19.00 uur

Wanneer: zondag  1, 8, en 15 oktober. Op de feestdag Dia de la Hispanidad (12 oktober) staat deze markt ook in de haven. 

Waar: Muelle Uno (Haven Málaga)

 

Wanneer: 22 oktober van 11.00 tot 19.00 uur

Waar: In de wijk Soho – calle Tomás Heredia (zijstraat Alameda Principal)

Oktober, dé fietsmaand in Málaga

Fietsen Malaga tour

Málaga op de fiets, een aanrader!

Oktober is een fijne maand om te fietsen in Málaga. De aangename temperaturen zijn ideaal om met de fiets op pad te gaan. Fietsen in Málaga is leuk om te doen. Je ontdek op de fiets zoveel meer van deze stad.

Praktische tip! Oktober is een populaire fietsmaand. Wil je graag fietsen in Málaga? Wacht dan niet te lang met het reserveren van een fiets. Zo voorkom je teleurstellingen.

Ontdek waarom fietsen in Málaga zo leuk is >>

Fietstour Málaga, ontdek hoogtepunten en verborgen parels

Bezoek je Málaga voor de eerste keer? Ga dan mee met de fietstocht door Málaga. Onze Nederlandse gids neemt je mee langs de hoogtepunten van de stad. De Málaga fietstour is een perfecte kennismaking met de stad en dé manier om ook de verborgen parels te ontdekken.

De Málaga fietstour is geschikt voor iedereen die kan fietsen. Dus ook voor kinderen. Naast stadsfietsen met versnellingen en kinderfietsen zijn er ook E-bikes beschikbaar.

Reserveer nu je fiets >>
Per tour houden we een maximaal aantal deelnemers aan (vol=vol).

 

Ook leuk om te doen in Málaga

 

Klassieke concerten in de musea van Málaga

Ben je liefhebber van klassieke muziek? In Málaga kun je regelmatig genieten van concerten.

 • Piano concert
  Twee pianisten treden op in de mooie patio van dit museum. Op het programma staat ​​pianomuziek van Beethoven, Liszt en Chopin. Uitgevoerd door de pianisten Hugo Francés Trabalón en Alejandro Ruiz Pérez.Gratis toegang, maar zorg dat je er vroeg bij bent om zeker te zijn van een zitplaats (we raden aan om vóór 11.00 uur aanwezig te zijn).

• Wanneer: zondag 15 oktober om 12.00 uur
• Waar: Museo de Málaga (Málaga centrum)

 • Concierto Cuarteto Carmen Thyssen – strijkkwartet met pianist
  concert2 malaga
  Met Cecilia Blanes, Marta Chica, Paula Sedeño en Laura Ramírez. Pianist is Ana Benavides.Programma:
  Deel 1
  A. Dvorak (1841-1904) Kwintet met piano n°2 en La Mayor, Op. 81
  I Allegro Má non tanto. II Dumka. III Scherzo Furiant. IV Finale allegro.Deel 2
  M. Falla (1876-1946) Kwintet met piano arr. de la Suite “El Amor Brujo”
  I Pantomima. II Danza ritual del fuego.

• Wanneer: zaterdag 7 oktober vanaf 20.30 uur
• Waar: Carmen Thyssen Museum Málaga (Málaga centrum)
• Prijs: €20 (reserveer hier je ticket)

 

Tijdelijke exposities in oktober in Málaga

In bekende en minder bekende musea in Málaga kun je naast de vaste collecties regelmatig tijdelijke exposities bekijken. Hieronder een overzicht van tijdelijke exposities in Málaga.

Tip! Op zondagen na 16.00 uur kun je veel musea in Málaga gratis bezoeken

 

Foto expositie Paseo del Parque

 • tot 28 oktober: Málaga at a Glance


Deze internationale fotografie-expositie is georganiseerd door het bekende lenzen en cameramerk Leica. Een tentoonstelling die deel uit maakt van de Picasso-viering in Málaga (50 jaar na zijn overlijden). Uit ruim 600 inzendingen met als onderwerp ‘Málaga in beeld’ is een selectie gemaakt  met de 78 beste foto’s.

De foto’s zijn in de openlucht te zien op de wandelboulevard Paseo del Parque. Dit is bij het park in Málaga centrum.

 

 

Picasso Museum Málaga

Sla het Picasso museum niet over als je in Málaga bent. Het bekendste museum van de stad heeft verrassende werken van de kunstenaar die in Málaga werd geboren.

 • tot 4 februari 2024: Dialogen met Picasso

Deze hoofdexpositie laat bijna 80 jaar artistieke creativiteit zien van de grootste kunstenaar van de 20e eeuw. Het Picasso museum heeft een kamer (Sala XII) met 19 keramiek werken en 3 schilderijen die Picasso tussen 1931 en 1962 maakte. Daarnaast zie je ook 22 werken uit zijn schetsboek La Californie, dat hij in 1956 in Cannes tekende.

 • tot 31 maart 2024: De Echo van Picasso

Picasso museum

Dit is de tweede grote expositie in het Picasso museum dit jaar ter ere van de 50e verjaardag van Picasso’s dood. ‘De echo van Picasso’ onderzoekt de grote invloed die de kunstenaar heeft gehad op andere makers. Zowel zijn tijdgenoten als hedendaagse kunstenaars.

De expositie laat werk zien van 30 kunstenaars. Allemaal beïnvloed door een bepaald aspect van Picasso’s creativiteit. De collectie omvat schilderijen, sculpturen en objecten die binnen het concept van Picasso’s werk passen.

 

 • tot 4 februari 2024: De vele gezichten van Picasso

De expositie ‘De vele gezichten van Picasso’ geeft een goed beeld van zijn late werken. De hoofdlijn in deze expositie is de weergave van het menselijke gezicht in het laatste deel van Picasso’s  leven. Veel van deze werken waren destijds controversieel, maar inmiddels staat het hoog aangeschreven.

 

Palacio Solecio Hotel

 • tot juni 2024: kleine foto expositie Picasso

Hoewel geen museum, toch de moeite van het vermelden waard. In het prachtige Solecio Hotel in calle Granada is een expositie van 8 foto’s van Picasso. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Juan Gyenes en zijn te bewonderen in de lobby. Deze expositie maakt deel uit van het eerbetoon van de stad Málaga 50 jaar na het overlijden van Picasso. Je kan de expositie gratis bezoeken tot juni 2024.

 

Carmen Thyssen museum

 • Vaste collectie

Het Carmen Thyssen heeft even geen tijdelijke expositie, maar de vaste collectie van dit museum is zeker de moeite waard. Ontdek Spaanse kunst uit de 18e en 19e eeuw.

 • tot 10 december: Rafael Canogar

Rafael in één van de grootste vertegenwoordigers van de Spaanse abstracte kunst. De expositie in het Carmen Thyssen museum laat tien van zijn grootste schilderijen zien. De werken van Canogar zijn gericht op structuur en bijna architectonisch van vorm.

 • tot 18 februari 2024: Fieramente Humanos

De expositie ‘Fiercely Human’ laat Spaanse kunst uit de 17e eeuw zien. Deze expositie bestaat uit werken van Spaanse heiligenschilders. Dramatische beelden die werden ontworpen om mensen aan te trekken tot religie.

 

Het Carmen Thyssen museum in Málaga is open van dinsdag tm. zondag van 10.00 tot 20.oo uur. De entree is € 10,- (tussen 14.30 en 16.00 uur € 6,-). Gratis op zondag vanaf 17.00 uur.

 

Russisch museum / Oude tabaksfabriek

Het Russisch museum heeft vanwege bekende redenen een andere invulling gekregen. Op deze locatie zijn geen kunstwerken meer te zien van het Russisch Staatsmuseum. Dankzij archieven van de Picasso Foundation en verzamelaars is het toch mogelijk om in dit museum mooie exposities te organiseren.

 • Zijn tijd vooruit: Het avontuur van een verzamelaar

Een nieuwe expositie voor dit museum. Uit de enorme collectie van José María Castañé zie je tientallen kunstwerken. Verdeeld over vier secties zie je het werk van Russische kunstenaars en sleutelfiguren uit de 20e-eeuwse kunst. Met werken van ondermeer Paul Delvaux, David Hockney, Eduardo Arroyo en Diego Rivera.

 • tot 21 januari 2024 – Gekruisde blikken

Een confrontatie met de ‘beelden’ van twee kunstenaars die, door middel van het fotografische beeld, hun eigen visie bouwen op ruimtes met een bijzondere geografische, stedelijke en sociale spanning. Een expositie met beelden van Elena Anosova (Rusland, 1983)  en Javier Arboledas (Spanje, 1974).

 

 • tot 21 januari 2024 – Thinking in loop (Pensando en buclo)

Drie videos over iconoclasme (beeldenstorm), ritueel en onsterfelijkheid van de Duitse kunstenaar Boris Groys, die vele jaren in Rusland heeft doorgebracht.

In ‘Thinking in a Loop’ toont Boris Groys zich niet alleen als de scherpe filosoof, kunstcriticus en mediatheoreticus die hij is.  Hij zet op intelligente wijze de ambivalente rituelen van woorden en beelden die onze cultuur vormen in scène.

Het museum is open van dinsdag tm. zondag van 9.30 tot 20.00 uur.
Entree permanente expositie: € 6,-,
Tijdelijke exposities: € 4,-
Combitickets: € 8,- Op zondagen na 17.00 uur gratis entree.

 

CAC Málaga (hedendaagse kunst)

 • tot 26 november 2023: For Future Purposes 

De kunstenaar Atanda Quadri Adebayo laat het Nigeriaanse dagelijkse leven en de cultuur tot leven komen in schilderijen en sculpturen.

 • tot 3 december 2023: Ik ben mijn eigen landschap

Soy mi propio paisaje (Ik ben mijn eigen landschap) is een expositie met werk van de Duits-Braziliaanse kunstenaar Janaina Tschäpe. Een grote expositie met ruim 100 werken bestaande uit schilderijen, tekeningen en foto’s. In haar werk laat de kunstenaar het echte met het onwerkelijke samenvloeien tegen een achtergrond van de natuur en natuurverschijnselen.

Het CAC museum is geopend van dinsdag tm. zondag van 9.00 tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

 

Centre Pompidou Málaga

Deze dependance van Centre Pompidou in Málaga vind je in de haven van de stad. Te herkennen aan de gekleurde kubus in de hoek van de haven.

 • vaste collectie tot eind oktober 2023 : ‘Un tiempo propio’

Onder de naam ‘Je eigen tijd’ is een collectie samengesteld die is verdeeld over 6 tijd thema’s. Vrije tijd, vakantie tijd, innerlijke tijd, tussen tijd, introspectieve tijd en confrontatie tijd.

‘Un tiempo propio’ laat werk zien van kunstenaars van begin 20e eeuw tot heden. Het is een uitnodiging om na te denken over de verschillende tijden. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, video’s, foto’s en constructies. Je ziet werk van kunstenaars als Picasso, Matisse, Accardi, Léger en Zangewa.

 

La Termica Málaga

Het industriële pand La Termica is tegenwoordig een centrum voor hedendaagse culturele creatie en productie. Hoewel veel mensen deze kant van Málaga overslaan, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken. Regelmatig zijn er bijzondere exposities, workshops en markten.

 • tot 28 januari 2024: Victus et amictus

Victus et amictus toont werk van de Mallorcaanse kunstenaar Ela Fidalgo. Deze bekroonde modeontwerpster heeft onlangs haar aandacht op de schilderkunst gericht. De invloed van mode zie je duidelijk in haar werken terug met de combinaties van stoffen, oliën en krijt.

De toegang is gratis. Open van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.30 uur.

La Térmica vind je aan de westelijke kant van het centrum. Je kan dit lopen vanuit de stad, maar op de fiets is het ook leuk om te doen. Loop of fiets vanaf de haven naar het westen en ongeveer 0,5 km na de lange schoorsteen zie je aan de rechterkant een modern glazen gebouw. Hierachter ligt La Térmica. Ook bereikbaar per bus 7 vanaf de Alameda Principal (zuidkant; stap uit bij de halte Santa Paula en loop richting het strand).

Meer info over La Termica >>>

 

Dagtrip Málaga vanuit Andalusië? Lees deze tips

Malaga in een dag

Ben je op vakantie in Andalusië of in een plaats aan de Costa del Sol? Dan is een uitstapje naar de stad Málaga zeker een aanrader!

Een dag is eigenlijk te kort, maar met de tips Málaga in één dag krijg je een goede eerste indruk van de stad. De stad Málaga is ook leuk om te shoppen.

 

Malaga reigids

 

Deze informatie is samengesteld door Gerard en Jacqueline. Sinds 2011 delen ze op beleefmalaga.nl hun persoonlijke ervaringen, tips en praktische informatie. Een website en reisgids vol met inspiratie voor je bezoek aan Málaga.

Volg Beleef Malaga op Instagram

 

 
 

2 Reacties

 1. Stellen jullie dit elke maand op? Ik kom begin november, zou top zijn!

   

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *