Malaga in juni – Wat is er allemaal te doen?

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Malaga in juni – Wat is er allemaal te doen?

 

De maand juni is begonnen en de zomer komt eraan! Het is de maand van de kortste nacht en dat gaat in Málaga niet ongemerkt voorbij. Málagueños vieren dit uitgebreid op het strand tijdens Noche de San Juan. Dit en meer leuke activiteiten in juni zie je hieronder.

Goed om te weten! Daar waar nodig vullen we onderstaande kalender gedurende de maand juni verder aan.

Evenementen in Málaga

Openstelling patio’s Los Corralones – 2 tot en met 6 juni

Patios Malaga - reisgids Malaga

Eén keer per jaar geven de bewoners van de corralónes van El Perchel en La Trinidad het publiek toegang tot hun ‘domein’. Tijdens deze dagen kun je meer dan 30 patios bezichtigen.

Processie ter ere van patroonheiligen van Málaga – 17 juni 

Processie Malaga - reisgids Malaga

Málaga kent vele processies, vooral tijdens de bekende Semana Santa. Op zondag 17 juni is er een jaarlijkse processie ter ere van de Patroonheiligen van de stad Málaga, Ciriaco en Paula. Deze begint rond 19.00 uur bij Iglesia de los Martires. Van oudsher was dit een feestdag op 18 juni. Dit valt nu op een werkdag vandaar dat de processie een dag eerder is. Op 18 juni is er wel om 20.00 uur een mis in Iglesia de los Martires.

Route processie

Noche de San Juan – nacht van 23 op 24 juni

Noche San Juan Malaga- reisgids Malaga

Dit is de nacht dat de Spanjaarden vieren dat de zomer weer terug is. Aan de stranden van Málaga is het deze avond én nacht gezellig druk. Onder het genot van eten en drinken, kampvuren en muziekoptredens vieren de Malagueños een nacht lang feest. Super leuk om eens mee te maken!

Straatmarkten in Málaga centrum

Málaga centrum kent een aantal maandelijkse straatmarkten. Daarnaast zijn er regelmatig verrassende food en hippe pop-up markets.

La Termica – Red Friday/ A Place Apart – vrijdag 1 juni

La Termica - reisgids Malaga

Iedere eerste vrijdag van de maand is het ‘Red Friday/ A Place Apart’ bij La Termica. Grote publiekstrekker is de gezellige retromarkt met vintage items. Het industriële pand La Termica staat net buiten het centrum.

Deze 6e editie met verschillende Andalusische, nationale en internationale DJ’s is gratis toegankelijk zolang de capaciteit het toelaat.

waar: Avenida de Los Guindos 48 (bus 16 vanaf Alameda Principal / huurfiets)
tijd: van 19:00 uur – 00.00 uur
meer info: Red Friday La Termica

Zoco Muelle Uno – zondag 3 juni + 2 andere zondagen (nog niet bekend)

tijd: tussen 11:00 en 18:00 uur
meer info: Muelle Uno

Gezellig Malaga - reisgids Malaga

La Plaza Merced Market – zondag 24 juni

waar: Plaza de la Merced, Málaga centrum (locatie)
tijd: tussen 12:00 en 19:00 uur
meer info: La Plaza de la Merced Market

Málagueta 4 Market – zondag 24 juni

waar: Paseo Marítimo de la Malagueta (boulevard gelijknamige strand) (locatie)
tijd: tussen 10:00 en 21:00 uur
meer info: Málagueta4Market

TIP! Bezoek ook de versmarkt in het centrum, Mercado de Atarazanas.

Leuk om te doen

Gratis naar het museum in Málaga

Pompidou museum Malaga

Zondag is dé museumdag in Málaga. Je kunt op deze dag bij verschillende musea meestal vanaf het middaguur gratis naar binnen.

 

Nederlandstalige rondleiding door Málaga (dagelijks)

Fietsen Malaga - reisgids

Dé manier om in korte tijd veel van Málaga te zien is fietsen. Een Nederlandstalige gids laat je kennismaken met het mooiste van de stad. In ongeveer 3 uur tijd krijg je een goede eerste indruk van de stad. Een fietstour is ideaal om je bezoek aan Málaga mee te beginnen.

vertrekpunt: Málaga centrum, bij Plaza de la Marina
wanneer: dagelijks om 10:30 uur en om 16:00 uur
voor wie: Iedereen die kan fietsen. De route is vlak en autovrij.

Exposities

Een overzicht van tijdelijke exposities in bekende musea en op andere locaties in Málaga.

Picasso museum 

picasso-museum

 

Warhol. Mechanical Art

Wanneer je in Málaga bent is dit een mooie buitenkans! Een tijdelijke expositie van Andy Warhol. De expositie presenteert de ontwikkeling van de kunstenaar vanaf begin jaren 50 tot aan zijn dood in 1987. Eerder was deze expositie te zien in Barcelona en Madrid. In totaal kun je zo’n 400 werken zien.

wanneer: tot 16 september 2018

Carmen Thyssen museum Málaga

Museum Malaga - reisgids Malaga

Mediterráneo. Una Arcadia reinventada

Van Signac tot Picasso. Deze expositie laat de relatie van Franse en Spaanse kunstenaars met de Middellandse zee zien.  De werken zijn gemaakt in de periode van einde 19e eeuw tot midden 20e eeuw.

wanneer: tot 9 september 2018

Gustave Doré, Reis door Andalusië

De beroemde schilder en illustrator Gustave Doré en de Spaanse geleerde Jean-Charles Davillier, beiden liefhebber van Spanje, maakten samen een reis door hun geliefde land. Hun ervaringen werden vastgelegd in de vorm van foto’s en geschriften. In het Carmen Thyssen museum is vanaf 6 april een selectie te zien van het Andalusische deel van deze reis.

wanneer: tot 15 juli 2018

 

CAC Málaga

cac-malaga

Rosa Wylie

Expositie van Rose Wylie, wordt voor het eerst getoond in Spanje. Een verzameling van 30 werken van de Engelse kunstenares zal te zien zijn in het museum voor de Hedendaagse Kunst. De schilderijen zijn geïnspireerd op geschiedenis, film, strips, nieuws, levens van beroemdheden en sporten.  

wanneer: tot en met 9 september 2018


Vooruitblik op de maand juli

We kijken uit naar de bijzondere processies rondom Virgen del Carmen in de visserswijken van Málaga. De processies zijn rond 16 juli. In de wijk El Palo in het feest in juli, omdat dan de jaarlijkse Feria van El Palo op het programma staat.

 

Meer tips voor je bezoek aan Málaga?

Reisgids Malaga - stadskaart en plattegrond

Wil je plaatsen in Málaga ontdekken waar je zelf niet zomaar zou komen? Genieten van heerlijke tapas en zonder zoeken de mooiste bezienswaardigheden ontdekken? Dan is de Beleef Málaga reisgids de perfecte inspiratiebron voor je bezoek aan Málaga.

In deze eigentijdse reisgids geven we je onze eigen actuele tips en veel praktische informatie. Als handige extra hebben we een uitneembare stadskaart toegevoegd waarop alle hoogtepunten, heerlijke restaurants en musea zijn aangegeven. Inclusief mooie stadswandeling, zodat je niks hoeft te missen.

Bestel nu je reisgids

Alvast heel veel plezier!

Zonnige groeten uit Málaga,
Gerard en Jacqueline

Ook interessant

Semana Santa Málaga special – Download gratis Málaga lijkt klaar voor Semana Santa 2018. Het is voor de stad misschien wel de meest bijzondere week van het jaar. Dagelijks zijn er verschillende in...
Openstelling patios in Málaga Ook dit zijn de patio’s Los Corralones in El Perchel en La Trinidad gratis toegankelijk voor het publiek. De bewoners zijn trots op hun bijzondere woo...
Top 10 Bezienswaardigheden Málaga – Wat mag ... Málaga heeft veel bezienswaardigheden, musea en andere mooie plekjes. Maar waar begin je en wat mag je niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Má...
Málaga inspiratie #3 Bij mooi weer, en dat is regelmatig in Málaga 😉 kan ik echt genieten van de diep blauwe luchten. Vooral in de winterperiode zijn ze prachtig! Hieron...
10 Zomertips Málaga – Beleef de zomer in Mál... Zomer in Málaga! Een periode die garant staat voor veel leuke activiteiten. Ben je deze zomer op vakantie in Málaga of wil je de stad vanuit de omgevi...
 
 

Plaats een reactie of tip. Leuk én handig voor andere lezers!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
< Menu
Zoeken
error: Content is protected !!