Musea Malaga - Museum

Home / Málaga blog - hotspots en persoonlijke tips / Onze tips voor wereld toerisme dag Málaga 2017

 

Ben je woensdag 27 september in of vlakbij Málaga? Dan valt deze dag voordelig uit. Het is wereld toerisme dag en daarom zet de stad Málaga de deuren van veel musea en bezienswaardigheden gratis voor je open.

Onze aanraders in Málaga voor deze dag

De lijst met gratis musea en bezienswaardigheden is behoorlijk lang. Het gaat je niet lukken om dit allemaal in één dag te bezoeken. Met zoveel keuze is het misschien moeilijk om te kiezen wat je wilt gaan bezoeken. We helpen je op weg met onze aanraders voor deze speciale dag.

Alcazaba

Alcazaba Malaga reisgids

Het Alcazaba is één van de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Je ziet hier de Moorse, maar ook Romeinse invloeden terug. Op deze dag zijn er tussen 10.00 en 18.00 uur gratis rondleidingen (in het Engels, met uitzondering van 11.00 en 18.00 uur). De rondleidingen zijn voor maximaal 25 personen.

Het Alcazaba kun je goed combineren met het Gibralfaro kasteel, maar wil je deze dag meer musea bezoeken dan kun je het kasteel beter bewaren voor een andere dag. De wandeling omhoog neemt wat meer tijd in beslag.

Openingstijden Alcazaba: 9.00 – 20.00 uur.

Museo de Málaga

Museo de Malaga - Museum van Málaga

Direct om de hoek van het Alcazaba vind je Museo de Málaga. Een groot museum dat dit jaar is geopend. Schone kunsten en archeologie komen samen in een prachtig gebouw.

Tip! Dit museum is altijd gratis, dus je kunt het eventueel ook op een andere dag bezoeken.

Openingstijden Museo de Málaga: 9.00 – 20.00 uur

Museo Revello de Toro

Museum Malaga - Revello de Toro

Een museum dat misschien niet zo voor de hand ligt. Het is minder bekend en niet zo groot, maar voor de liefhebbers van schilderkunst zeker de moeite waard. In het oude (prachtige) woonhuis van de bekende 17e eeuwse beeldhouwer Pedro de Mena kun je ruim 100 werken zien van Felix Revello de Toro. Meer informatie.

Openingstijden museum Revello de Toro: 10.00 – 20.00 uur

Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Malaga - musea Malaga

Eén van onze meest favoriete musea in Málaga. In de dependance van Centre Pompidou zie je moderne kunst op allerlei vlakken. Schilderkunst, video, bijzondere sculpturen noem maar op. Als je dit museum gaat bezoeken pik je nog net de tijdelijke expositie (tot 1 oktober) van Philipe Starck mee. Een expositie met vele schetsen en ontwerpen van deze wereldberoemde vormgever.

Openingstijden Centre Pompidou: 9.30 – 20.00 uur

Picasso Museum

Picasso Museum Malaga

Ook bij het bekendste museum van de stad mag je op deze dag gratis naar binnen. Het is één van de drukste musea en de kans is daarom groot dat er een rij voor de deur staat. Hou hier rekening mee als je een vol programma hebt. Persoonlijk vinden we dit een mooi museum waarvoor je best even in de rij wilt staan. Verwacht in dit Picasso museum niet de bekendste werken van deze wereldberoemde meester, maar wel een inkijkje in zijn diversiteit als kunstenaar.

Openingstijden Picasso museum: 10.00 – 19.00 uur

Kathedraal

Kathedraal Malaga

Uiteraard hoort de kathedraal ook bij één van de topbezienswaardigheden in Málaga. Een imposant bouwwerk met vele prachtige details. Het bijbehorende museum kun je gratis bezoeken. Tip! Loop ook eens binnen bij Palacio Episcopal (tegenover de kathedraal). Dit bisschoppelijk paleis kun je ook gratis bezoeken op deze dag. Altijd leuk om even binnen te kijken.

Openingstijden kathedraal en Palacio Episcopal: 10.00 – 21.00 uur

Meer bezienswaardigheden en musea

Zoals gezegd, bovenstaande tips zijn maar een klein deel van alle deelnemende bezienswaardigheden en musea. Hieronder zetten we alle deelnemers op een rijtje. Via de link vind je meer informatie en openingstijden.

Centre Pompidou Málaga

CAC Málaga [aanrader, altijd gratis]

Russisch staatsmuseum – Málaga

Carmen Thyssen museum Málaga

Geboortehuis Picasso

Museo del Patrimonio Municipal

Museum Kathedraal

Museo Revello de Toro

Museo de Artes y Costumbres Populares

Jorge Rando museum

Ars Málaga – Bisschoppelijk paleis

Agrupación de Cofradías

Centro de Arte de la Tauromaquia

Luchtvaart museum

Museo de Arte Flamenco

Gibralfaro kasteel

Alcazaba Málaga

Museo de la Cofradía del Santo Sepulcro

Museo de la Cofradía de los Estudiantes

El Museo de la Archicofradía de la Esperanza

Museo del Cautivo y la Trinidad

Engelse begraafplaats [aanrader]

Begraafplaats de San Miguel

Romeins theater

Botanische tuin Málaga

 

 
 

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
Menu
zoeken