Home / Malaga blog / Málaga bezienswaardigheden top 5

 

Malaga bezienswaardigheden top 5, onze favorieten

Voor een bezoek aan deze heerlijke stad hebben we een top 5 met Malaga bezienswaardigheden samengesteld.

Deze bezienswaardigheden zijn hoogtepunten uit een groot aanbod van musea, gebouwen en mooie locaties in Málaga centrum. Wat ons betreft mag je onderstaande bezienswaardigheden in Málaga niet missen.

 

Ontdek de markt in Málaga – Mercado Atarazanas

Malaga bezienswaardigheden - markt Malaga

Het is een genot om de overdekte markt te bezoeken. Loop op je gemak tussen de stalletjes met dagverse producten door en geniet van de bedrijvigheid op deze typische Spaanse markt. Groente en fruit zijn netjes opgestapeld en worden mooi gepresenteerd.

Verse vis wordt ter plaatse voor de klant schoon gemaakt en op de vleesafdeling zie je nog de echte ambachtelijke slagers aan het werk. Vergeet niet te proeven van de heerlijke noten uit de streek. Vooral de amandelen smaken heerlijk! De centrale markt in Malaga is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur.

 

Picasso Museum Málaga

Malaga bezienswaardigheden -  Picasso museum Malaga

Picasso hoort bij Málaga. Sinds 2003 is er naast Barcelona en Parijs ook een Picasso Museum in Málaga. Het gebouw op zich is al een bezoek waard. Palacio de los Condes de Buenavista is een nationaal monument dat voorheen als familiepaleis is gebruikt. De ingang van het museum zit in het karakteristieke straatje San Augustin.

De familie Picasso heeft veel museumstukken, van de in Málaga geboren kunstschilder, beschikbaar gesteld. Naast een groot aantal schilderijen laat de expositie ook kunstwerken van keramiek zien. Behalve een vaste collectie, zijn er ook regelmatig wisselende exposities van andere kunstenaars te zien.

Het Picasso museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. In de maanden juli en augustus is het museum ook op maandag geopend.

 

Romeins theater Málaga – Teatro Romano

Malaga bezienswaardigheden - Romeins theater

Het Romeins theater in Málaga ligt onderaan de voet van de Gibralfaro berg aan de straat calle Alcazabilla. Een opvallend bouwwerk in het historisch centrum dat pas in 1951 tijdens de renovatie van een bibliotheek is ontdekt.

Samen met de Moorse invloeden op de achtergrond (het Alcazaba) en de opgravingen van de Feniciërs (onder de piramide van glas) dit een punt waar veel geschiedenis van Málaga samenkomt.

In de expositieruimte naast het Romeins theater kun je beeldmateriaal van de opgravingen zien. Het geeft een goede indruk van hoe het theater er in vroegere tijden heeft uitgezien.

 

De kathedraal van Málaga

Malaga bezienswaardigheden - kathedraal Malaga

De imposante kathedraal in Málaga zal je niet zomaar voorbij lopen. De kathedraal is een groot en indrukwekkend gebouw met een opvallend kenmerk. De toren aan de rechterkant van de voorgevel is nooit afgebouwd vanwege een geldprobleem. In Málaga noemt men de kathedraal daarom ook wel ‘de eenarmige dame’ (La Manquita).

Aan de zijkant van de kathedraal, gezien vanuit de straat Calle Cister, zie je duidelijk dat er ruim 200 jaar aan deze kathedraal is gebouwd. Je ziet hier verschillende bouwstijlen in één gevel.

Het interieur van de kerk mag je zeker niet overslaan. De vele kapellen, het grote unieke orgel en een houten koor met prachtig houtsnijwerk zijn echt de moeite waard.

 

Alcazaba en Gibralfaro kasteel

Bezienswaardigheden Malaga - Alcazaba Malaga

Het Alcazaba van Málaga en het Gibralfaro kasteel liggen op of tegen de Gibralfaro berg.

Het Alcazaba is gebouwd op het lage gedeelte van de berg. Het fort laat veel invloeden zien uit de Moorse tijd. Vanuit de tuinen heb je een mooi uitzicht over de haven van Málaga.

Het hoger gelegen Gibralfaro kasteel is gebouwd ter verdediging van Alcazaba. Volg het wandelpad over de berg om het kasteel te bereiken. Langs dit pad en in het kasteel zelf zijn er een aantal uitkijkpunten met schitterende uitzichten over Málaga en de Costa del Sol. Via de noordkant is het kasteel ook per auto bereikbaar.

Bij het Alcazaba kun je tegen een kleine meerprijs een ticket krijgen inclusief toegang tot het kasteel. Bezoek het kasteel tijdens de zomer in de vroege ochtend of avond in verband met de brandende zon die op het wandelpad schijnt.

 

Ben je op vakantie in Málaga, neem dan lekker de tijd om de bezienswaardigheden in Málaga te bekijken. Geniet tussendoor van de sfeer en het heerlijke eten in Málaga.

 

Tip! Niks missen van de bezienswaardigheden in Málaga? Maak een fietstour met Nederlandse.

 

Meer bezienswaardigheden in Málaga

Alles over de bezienswaardigheden in Málaga.

Dit zijn onze favoriete musea in Málaga.

 

 
 

One Comment

  1. Pingback: Bezienswaardigheden in straat vol geschiedenis. | Fietsen in Málaga

Reactie of vraag

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *